Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Slujire arhierească la biserica „Sfântul Pantelimon” din satul Doina, raionul Cahul

slujba_Doina_CahulDuminică, 19 octombrie, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfântul Pantelimon” din satul Doina, raionul Cahul, după cum aflăm de la Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.
După Sfânta Slujbă, PS Antonie s-a referit la textul Evangheliei din duminica a XX-a după Rusalii. PS Antonie a apreciat activitatea părintelui Dumitru, care cu multă jertfă desfăşoară o misiune ortodoxă într-o localitate cu mai multe etnii şi care aparţin diferitor religii.
Satul Doina a fost menționat documentar în anul 1908 cu denumirea Achendorf. Primul slujitor şi întemeietor al comunităţii ortodoxe din Doina a fost părintele Vasile Vascan. La 27 iulie 2007 s-a făcut deschiderea oficială a sfântului locaş în prezenţa unei delegaţii din Germania. Prima slujbă arhierească a fost oficiată de ziua hramului, la 9 august 2007, ziua prăznuirii Sfântului Pantelimon (stil vechi). În luna septembrie 2008, Mitropolitul Basarabiei a vizitat a doua oară satul Doina, cu ocazia împlinirii a o sută de ani de la înfiinţarea localităţii, când a înălţat un Te-Deum de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu asupra acestei localităţi.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=15244:slujire-arhiereasc-la-biserica-sfantul-pantelimon-din-satul-doina-raionul-cahul&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns