Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

MOARTEA, EXPLICATĂ PENTRU PRIMA DATĂ! Ce se întâmplă cu tine după ce mori

moarteaAtunci când mori, trupul tău neînsuflețit începe să se descompună. Sună macabru, dar ăsta e adevărul, iar pentru oamenii de știință care au cercetat fenomenul este ceva de-a dreptul banal.
Astfel, câţiva cercetători de la Organizaţia Chimiştilor Americani au explicat, pe înţelesul tuturor, în ce anume constă această descompunere a cadavrelor.
În primă fază, fără oxigen, mitocondriile din celule mor. Rolul lor este de a degrada substanțele organice pentru sinteza unei molecule speciale, adenozin trifosfat. Din această cauză, celulele mor și ele imediat ce nu mai primesc oxigen și ajung să fie o adevărată desfătare pentru alt tip de microorganisme, care nu trăiesc de obicei într-un organism sănătos. Acestea se hrănesc practic cu celulele moarte, de unde se ajunge și la descompunerea trupului celui decedat. Mirosul dezgustător și toate lichidele care rezultă sunt de fapt fecalele acestor microorganisme care mănâncă și scuipă rămășițele. Așa se produc, de fapt, și cadaverina și putresceina care… surpriză… se găsesc ți în carnea parțial alterată și, deși sunt foarte toxice pentru organism, uneori ajungem să le consumăm.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/ce-se-intampla-cand-mori-cadavru-descompunere-512578.html

Lasati un raspuns