Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Traian Băsescu: Victor Ponta „nu a lăsat vreo icoană nepupată în România”

psd-borTraian Băsescu a declarat, vineri seară, că BOR s-a implicat în mod evident în campania pentru prezidenţiale în sprijinul PSD, explicaţia ţinând de interesele financiare susţinute de Guvern. Preşedintele a menționat că „Victor Ponta nu a lăsat vreo icoană nepupată în România”.
„Biserica Ortodoxă este evident implicată în campanie. Eu nu o critic, este greu să critici Biserica Ortodoxă, la cât este de populară”, a spus Traian Băsescu la Realitatea TV, potrivit Mediafax.
Preşedintele a mai declarat că BOR este implicată în susţinerea PSD în campanie, menţionând că nu vede altă explicaţie dincolo de interesele financiare susţinute de Guvernul Ponta.El a mai spus, pe de altă parte, că nici Victor Ponta „nu a lăsat vreo icoană nepupată în România”.

Potrivit şefului statului, s-a mers prea departe cu implicarea BOR în campanie. Băsescu a ţinut să precizeze că el a sprijinit Biserica Ortodoxă ca preşedinte, dând ca exemplu împăcarea cu Biserica de la Ierusalim.

Bugetul Secretariatului General al Guvernului a fost suplimentat, recent, din Fondul de rezervă, cu încă 14 milioane lei, banii fiind distribuiţi pentru finanţarea a 13 mănăstiri, catedrale şi centre eparhiale. Alocarea banilor a fost decisă în şedinţă de Guvern. În şedinţele anterioare, Guvernul a alocat de asemenea mai multe milioane de lei pentru biserici, tot din Fondul de rezervă.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a îndeamnat, miercuri, clerul şi credincioşii să voteze la prezidenţiale, „cu responsabilitate creştină şi civică pentru împlinirea binelui comun în societatea românească şi viitorul României”.

https://ro.stiri.yahoo.com/alegeri-preziden%C8%9Biale-2014-traian-b%C4%83sescu-victor-ponta-nu-221249218.html

Lasati un raspuns