Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Mănăstirea Prislop se extinde. O clădire cu două etaje este construită la intrarea în lăcaşul părintelui Arsenie Boca

prislopMănăstirea Prislop şi-a schimbat înfăţişarea în ultimii ani. În complexul monahal unde se află mormântul părintelui Arsenie Boca au fost construite mai multe clădiri, ultima dintre ele, aflată în şantier, va avea două etaje. Curtea a fost reamenajată, iar o parcare circa 200 de locuri a fost înfiinţată în vecinătatea mănăstirii.
Numărul tot mai mare de pelerini care ajung la mormântul părintelui Arsenie Boca a adus prosperitate Mănăstirii Prislop.
În ultimii ani, în ansamblul ei, mănăstirea din Ţara Haţegului şi-a schimbat înfăţişarea. Au fost construite mai multe clădiri şi anexe pentru maicile de la Prislop, a fost amenajat un foişor unde au loc slujbe,

pentru că biserica medievală este neîncăpătoare pentru mulţimea celor care vin aici, iar acoperişul monumentului a fost restaurat. În prezent, continuă lucrările de pavare a aleilor, sunt realizate amenajări arhitecturale, iar o clădire cu două etaje este construită în completarea celei prin poarta căreia pelerinii intră în curtea mănăstirii. În viitor, în curtea mănăstirii va mai fi ridicată o biserică.

În acest an, a fost extinsă parcarea de la intrarea în lăcaşul de cult, care este plină în fiecare sfârşit de săptămână. În apropiere de mănăstire, a fost alocat un teren unde au fost mutaţi comercianţii de suveniruri, care ocupau locuri pe marginea şoselei. Şi ultimii kilometri ai drumului spre Prislop vor fi restauraţi, potrivit autorităţilor judeţene.

Cea mai vizitată mănăstire din vestul ţării
La Mănăstirea Prislop ajung săptămânal cel puţin 20.000 de pelerini. Cei mai mulţi vin aici pentru a se rugaşi la mormântul părintelui Arsenie Boca. Duhovnicul născut în 29 septembrie 1910 în comuna hunedorană Vaţa de Sus a slujit la mănăstirea Prislop şi la mănăstirea Brâncoveanu din Munţii Făgăraş şi a fost unul dintre martirii închisorilor din regimul comunist.

După moartea sa, în 1989, Mănăstirea Prislop, unde a fost înmormântat, a devenit un loc de pelerinaj pentru creştinii din toate zonele ţării. Cel mai mare pelerinaj are loc în 28 noiembrie, când este comemorat părintele fostul stareţ, ctitor şi duhovnic de la Prislop. Mănăstirea se află la aproximativ 10 kilometri de oraşul Haţeg şi la 20 de kilometri de Hunedoara, aparţinând de satul Silvaşul de Sus (Haţeg).

https://ro.stiri.yahoo.com/m%C4%83n%C4%83stirea-prislop-se-extinde-o-cl%C4%83dire-cu-dou%C4%83-212700331.html

Lasati un raspuns