Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Două pesediste au mers în biserica românească din Paris pentru a-i convinge pe credincioşi să îl voteze pe Victor Ponta

parisCu o săptămână înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale, secretarul general al PSD Diaspora, Stela Arhire, şi deputata PSD Cătălina Ştefănescu au participat la o serie de activităţi cu românii din Franţa. Printre aceste activităţi s-a numărat şi un „eveniment electoral” pentru candidatul Victor Ponta, într-o biserică românească din Paris.
Într-o înregistrare postată pe YouTube, sunt prezentate imagini din biserica “Sfinţii Trei Ierarhi”, unde Stela Arhire şi Cătălina Ştefănescu le primiteau oamenilor 20.000 de cărţi în limba română. Cum reacţia românilor a fost una neaşteptată, ei începând să huiduie, pesedistele au încercat să le spună că nici ele, nici diaspora nu au culoare politică.Cuvintele celor două pesediste însă contraziceau acest lucru. “Noi suntem aici ca să vă ajutăm. Ajutaţi-ne ca să vă putem ajuta. Îmi pare rău că nu sunteţi foarte deschişi în a primi puţinul ajutor. Continui prin a vă spune că Guvernul Ponta a fost primul care s-a gândit la românii din străinătate, singurul care a avut măsuri şi le-a implementat pentru dumneavoastră. Vă rog frumos să vă gândiţi foarte bine şi să alegeţi corespunzător după cum simţiţi”, le-a spus Arhire, românilor, în timp ce unii o huiduiau.

În acest timp, preotul a încercat să-i calmeze pe cei nemulţumiţi, spunându-le că el nu are culoare politică, asta deşi, în videoclip se aud vocile unei femei care îl contrazic. “Politică nu în biserică!”, se aude, în mod repetat, pe fundalul înregistrării.

În continuare, a luat cuvântul şi Cătălina Ştefănescu, fosta secretară a lui Liviu Dragnea.

“Am văzut că PSD este singurul partid de stânga mai aproape de oamenii nevoiaşi. În plus, este singurul guvern care are un Departament pentru românii din pretutindeni, are un ministru pentru românii de peste hotare, tocmai pentru a întâmpina mai uşor şi a ajunge să rezolve din probleme dumneavoastră. Aşadar, pe 2 noiembrie, pe 16 noiembrie, alegerea este a dumneavoastră”, a spus şi Cătălina Ştefănescu.

Scena a avut loc cu ocazia evenimentului Asociaţiei Europene ‘Constantin Brâncuşi’ şi a Asociaţiei ‘Ţara Oaşului’, la al treilea Congres European Constantin Brâncuşi (congres cultural de limbă şi literatură comună), potrivit unui comunicat de presă al PSD Diaspora.

“La aceste întâlniri a participat şi Cătălina Ştefănescu, deputat de Teleorman care a reiterat sprijinul pe care Guvernul României este pregătit să-l ofere comunităţii româneşti din Franţa, în continuarea măsurilor deja adoptate (Programele Prima Casă, Prima Maşină, SMART Diaspora, Reducerea Taxelor Consulare, etc)”, se arată în comunicatul PSD.

http://www.directproprietar.ro/Dou-pesediste-au-mers-n-biserica-romneasc-din-Paris-pentru-a-i-convinge-pe-credincioi-s-l

Lasati un raspuns