Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Donaţii de la Laropharm şi Asociaţiei Mesagerii Sănătăţii la Aşezământul Social Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din Slobozia, Giurgiu

donatii_sloboziaSărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil este prilej de Hram şi sărbătoare pentru Aşezământul social omonim, din comuna Slobozia, jud. Giurgiu. Anul acesta, pe lângă locuitorii comunei, care au fost în număr mare alături de părintele Ştefan şi de mica lui comunitate asistată, au fost şi cei de la fabrica de medicamente Laropharm (http://www.laropharm.ro/) din Bucureşti cu o donaţie de suplimente alimentare pentru sezonul de iarnă dar şi membri ai Asociaţiei Mesagerii Sănătăţii care au adus furnituri pentru confecţionarea de jucării.
Aşezământul Social Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din Slobozia, Giurgiu găzduieşte mame aflate în situaţii defavorizate, unele dintre ele ajungând în centru cu toţi copii. Părintele Ştefan Valentin a deschis uşa Aşezământului pe modelul Părintelui Tănase de la Valea Plopului. „Am fost fii duhovniceşti ai părintelui Tănase. De altfel dânsul ne-a şi dat binecuvântarea să pornim această lucrare” ne-a mărturisit preoteasa Veronica Ştefan, administratorul Aşezământului.

În această vară, în Bucureşti, s-a derulat proiectul “Culori şi forme. Euritmie şi teatru. Valenţe transformatoare, terapeutice, practice şi integratoare” primul proict de amploare derulat cu şi pentru beneficiarii Aşezământului. Mamele şi copii au petrecut o săpămână de activităţi din care au învăţat pictură, olărit, confecţionat de păpuşi etc. dar au şi vizitat obiectivele turistice ale Bucureştiului.

Faptul că Asociaţiei Mesagerii Sănătăţii a reuşit, prin acest proiect, să descătuşeze forţe creatoare iar unele mămici asistate şi-au descoperit talente şi pasiuni s-a putut vedea şi cu prilejul acestei vizite. Sute de păpuşi de fetru şi pluş au fost deja confecţionate şi aşteaptă să fie achiziţionate de oameni cu suflet. Nu în scop lucrativ! Mămicile au nevoie în continuare de materiale penru a crea alte şi alte jucării. E o muncă pe care o fac cu drag alături de copii lor şi pe care au descoperit-o cu totul întămplător prin prisma acestui proiect de suflet.

Alăturarea companiei Laropharm nu a fost întâmplătoare. Compania se implică social în ajutorare comunităţilor defavorizate iar când au auzit de acest demers nu au stat mult pe ganduri şi au donat medicamente de iarna – siroupuri de tuse, vitamina C, complex de vitamine – şi multe altele, atât pentru copii cât şi pentru mamele lor. Cu un portofoliu actual de peste 70 de produse (medicamente cu prescripţie medicală, medicamente fără prescripţie medicală – otc-uri şi suplimente alimentare), laboratoare de cercetare de cel mai înalt nivel, linii de producţie moderne şi o puternică echipa de reprezentanţi medicali şi de vânzări, Laropharm se numără printre principalii competitori autohtoni de pe piaţa farmaceutică din România şi una dintre companiile care se implică social în proiecte comunitare.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=15391:donaii-de-la-laropharm-i-asociaiei-mesagerii-sntii-la-aezmantul-social-sfinii-arhangheli-mihail-i-gavriil-din-slobozia-giurgiu&catid=48:economic–social&Itemid=76

Lasati un raspuns