Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

După 25 de ani: “Pantofii de mort”, moda anilor ’90

pantofi-de-mort În timp ce noi, fraierii, visam după Revoluţie cai verzi pe pereţi şi credeam că vom trăi într-o ţară de vis, ăia mai puţin zăpăciţi s-au apucat de treabă.
Bişniţarii au asaltat Turcia (era şi cazul, după ce atâta amar de Mahomezi ne asaltaseră pe noi secole de-a rândul) şi-au venit de-acolo cu ce se purta în 1990: blugi cu sclipici pe fund, boniboane, jeliboane, aur chicios şi, nu în ultimul rând, pantofi de lac cu fundiţe, pentru femei (respectiv cu ciucurei, pentru bărbaţi).
Damele salivau ca la dentist când îi vedeau. Condurii se vindeau mai repede decât langoşii calzi. Ceea ce nu ştiam noi era că ăia erau pantofi fabricaţi doar de făţuială, ca să încalţi mortul înainte să-l duci la groapă.Turcii au simţ practic: de ce să bagi în pământ frumuseţe de ciubote de piele, când la fel de bine arată nişte porcării de carton peste care e aplicată o substanţă ce imită perfect lacul? Noi am aflat asta abia după ce-am observat că, dacă ne prindea ploaia încălţaţi în aşa ceva, rămâneam fără talpă.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/dupa-ani-pantofii-mort-moda-anilor-514967.html

Lasati un raspuns