Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Un preot acuză: «Dai şpagă 20.000 € şi ai parohia pe viaţă»

preot-sorin-chirvaseUn preot din Bârlad, care urmează să fie mutat la o parohie de la ţară, îi acuză de abuz pe clericii care conduc Protopopiatul Bârlad şi Episcopia Huşilor.
Enoriaşii de la două biserici din Bârlad au protestat duminică dimineată, imediat după slujbă, împotriva deciziei Protoeriei Bârlad de a-i muta pe preoţii care slujesc aici. Oamenii au răbufnit după ce părintele Sorin Chirvase, care ar urma să fie “deportat” în comuna Voineşti, la aproape 50 de kilometri de oraş, a făcut nişte acuzaţii grave în timpul slujbei.
“Am fost mutat pentru că am datorii de 24.000 de lei, datorii care provin de la cărţile religioase care ne sunt băgate pe gât să le comercializăm şi de la calendarele nevândute. Nu e drept, eu n-am spus că nu-mi plătesc datoriile, dar să fiu aşteptat, că parohia mea este săracă şi nu pot obliga pe nimeni să cumpere ce mi se dă”, a spus preotul.

Sorin Chirvase nu a semnat decizia de mutare, însă protopopul Bârladului, Vasile Laiu, i-a transmis să părăsească parohia în trei săptămâni şi să se prezinte la cealaltă.

De asemenea, părintele susţine că tatăl său, care a fost paroh la aceeaşi biserică înaintea lui, ar fi fost sfătuit mai de mult de acelaşi cleric să ofere şpagă la Episcopia Huşilor, ca să-şi asigure locul. “Părintele protopop i-a spus: «Du-te şi dă-i 20.000 de euro Episcopului şi te lasă acolo până mori!». N-a avut acei bani şi a fost trimis urgent la pensie”, a mai spus Sorin Chirvase la slujbă.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/preot-acuza-dai-spaga-parohia-viata-514963.html

Lasati un raspuns