Templul MIRACOLELOR. Papa Ioan Paul al II-lea și prințul Charles au venit în ROMÂNIA să vadă MINUNEA cu OCHII lor
Credinţă, legendă sau adevăr? De câţiva ani, grota de la Şinca Veche atrage oamenii ca un magnet, fiind cunoscută drept locul unde dorinţele se împlinesc. Însă nu numai mănăstirea rupestră este un loc miraculos, ci şi izvorul de lângă ea. Ţăranii din partea locului sunt convinşi că apa lui este tămăduitoare şi făcătoare de minuni, iar mărturiile lor te fac să… crezi.
Bătrânii satului susţin că până şi iarba din jurul grotei de la Şinca Veche creşte mai frumos şi asta pentru că apa din izvorul Buna Vestire, care curge pe sub Icoana Maicii Domnului, are puteri magice, fiind denumită “apa vie”. De ce? Tradiţia spune că bolnavii care vin şi beau din ea se vindecă, fetele nemăritate ajung să cunoască dragostea şi să-şi găsească ursitul, iar femeile care nu pot rămâne însărcinate dau naştere la prunci sănătoşi. Atraşi de misterul locului, aici sosesc anual mii de oameni din toată ţara, dar şi din toate colţurile lumii. Oameni bătrâni, bolnavi, mame cu copii care se agaţă de ele, femei nemăritate sau femei care nu pot avea copii, tineri în căutare de alinare sau doar de senzaţional, toţi vin la templul făcător de minuni.
Patru zile miraculoase
Paznicului locului ne-a povestit că grota este vizitată adesea de prinţul Charles şi că, mai mult, în mai 1999, chiar Papa Ioan Paul al II-lea a dorit, în mod expres, să viziteze grota de la Şinca Veche, în drumul său spre Mănăstirea Sâmbăta de Sus. A petrecut ore întregi în rugăciune, în Templul Ursitelor. Minunile însă nu se întâmplă în fiecare zi. Oamenii care povestesc că au trăit miracole susţin că puterea locului este mai mare în câteva zile din an: de Sfântul Gheorghe, la Lăsata Secului, de Paşti, la Schimbarea la Faţă şi de Crăciun. Săpată direct în piatră, grota de la Şinca Veche reprezintă ea însăşi o minune. Istoria spune că, în vremea de prigoană a credinţei ortodoxe, bisericile din grotă au servit drept loc de refugiu şi de ocrotire a credinţei.
Poartă de comunicare cu alte lumi?
Bătrânii susţin că grota a fost săpată de călugări, cu dalta, însă arhitectura deosebită a bisericii i-a determinat pe cercetători să o declare o poartă de comunicare cu lumi paralele şi nu o construcţie creştină. Unul din elementele inedite ale mănăstirii este turla bisericii din stâncă. Turnul interior are zece metri înălţime şi se termină cu o mică fereastră prin care o rază de lumină cade exact pe altar.
Semne divine apar în grotă
Dacă priveşti spre ea, vezi cum se formează celebrul simbol energetic Yin şi Yang (n.r. – echilibrul dintre cele două forţe ce stau la baza universului). Acelaşi simbol se regăseşte şi în interiorul stelei cu şase colţuri încrustate pe peretele altarului uneia din încăperi şi este interpretat ca fiind Merkaba, vehiculul de lumină divină ce se presupune că este folosit de maeştrii iluminaţi pentru a se conecta şi a lua legătura cu cei acordaţi la tărâmurile superioare. Mai mult, pe peretele altarului se află inscripţionat un portret despre care unii spun că este al lui Iisus, alţii afirmă că ar reprezenta figura unui comandant extraterestru.
Mărturia unei vindecări miraculoase
Se spune că izvorul de lângă grotă are apă tămăduitoare
Legenda spune că, în preajma acestui aşezământ, au loc şi vindecări miraculoase. Domnul Gheorghe povesteşte lucruri incredibile: “Acum doi ani am fost paznicul locului şi, în vremea aceea, eram bolnav de stomac. Am început să beau apă din Izvorul Bunei Vestiri şi m‑am vindecat miraculos. De atunci am rămas aici. Vin zilnic la Templu şi îi învăţ pe oameni cum să se umple cu energie vindecătoare”.