Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Doamne, dă bine şi naţiei române!

România îmi pare o ţară care-şi face singură rău prin clasa politică pe care o are dar şi prin modul în care cetăţenii ei ştiu să aleagă, vezi alegerile prezidenţiale precedente.
Doamne fereşte să fac referire la alegerile din acest an, numai că recursul A.N.I. în ceea ce-l priveşte pe Klaus Iohannis poate arunca România în haos iar „oracolul” Ion Iliescu vorbeşte chiar de alegeri anticipate. Oricum votul din 2014 a împărţit România în două, cei care au mers cu Klaus Iohannis au fost ardelenii şi cei din mediul urban, ceilalţi care au votat Victor Ponta erau în special din sudul ţării şi Moldova, din mediul rural în majoritate.

S-a vorbit mult despre votul hotărâtor al românilor din diaspora, dar n-a fost chiar aşa, deoarece din cei circa 3 milioane de români cu drept de vot, au fost prezenţi la vot şi au pus ştampila (în special pe Klaus Iohannis) doar 164.000 de români. Deci, votul tot în România s-a câştigat de Klaus Iohannis. Mulţi vorbesc despre aroganţa partidului-mamut şi liderul lui, alţii de eleganţa şi tăcerea lui Iohannis, cert e că bugetul trebuie făcut, promisiunile preelectorale respectate şi românii, într-un final, să o ducă mai bine. Politicienii, preşedinţia şi guvernul nu trebuie nici o clipă să uite că nivelul de trai din România este cel mai scăzut din toate ţările membre U.E.
Am auzit pe câţiva analişti politici că de fapt votul de anul acesta a făcut o delimitare între Est şi Vest, între comunism şi democraţie, că Roimânia s-a împărţit în două, lucru extrem de periculos. Nu ştiu ce să spun, n-am studii de specialitate dar observ cât de mult s-a furat în această ţară! Incredibil de mult! Cu nesimţire, cu brutalitate şi cu acordul tacit al justiţiei române, al poliţiei, al altor organisme gen DIICOT (vezi cazul Alina Bica).
În aceste condiţii să te miri că politicienii noştri sunt văzuţi aşa cum sunt văzuţi?! Prost!
Revenind la alegerile din 16 noiembrie, poate că ar trebui introdus votul prin corespondenţă sau votul electronic deoarece este mult mai uşor  şi comod şi cel puţin cei din străinătate ar scăpa de umilinţa şi stresul stând la acele cozi care ne aminteşte de statul la pâine, ulei şi zahăr pe vremea lui ceauşescu.
Alegerile au trecut, închisorile se populează cu oameni gen Dorin Cocoş, Viorel Hrebenciuc şi nici alţii nu o duc mai bine. Indiferent de vremea de afară, românul de rând a strâns mult ger şi promoroacă în suflet şi trece tot mai greu peste iernile care vin. Deocamdată să spunem în  apropierea zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională şi noi cu inima şi să strigăm tare: LA MULŢI ANI, ROMÂNIA!
RESPECT PENTRU MORŢII REVOLUŢIEI! DOAMNE, DĂ BINE ŞI NAŢIEI NOASTRE!

Lasati un raspuns