Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Iohannis nu a fost susținut de BOR, iar nemții au văzut asta

iohannis-180DW: Succesul lui Klaus Iohannis drept un “miracol”. Unul, obţinut în pofida Bisericii Ortodoxe

Cum se mai vede scrutinul prezidenţial românesc din unghiul unui celebru român “extrateritorial”? Dar al nemţilor? Germanii şi austriecii nu se reped, în genere, nici să laude ditirambic nici să critice în exces…
Iar când o fac public, bunăoară în comentarii de presă, se străduiesc de regulă să se exprime sobru, ponderat şi obiectiv. Superlativele se administrează, de regulă, parcimonios.Cu atât mai remarcabile sunt cele pe care continuă să le recolteze alegerile româneşti. Publicaţia online Die Freie Welt consideră că “de multă vreme nu s-a mai înregistrat în Europa o evoluţie atât de îmbucurătoare” precum cea documentată de rezultatul „scrutinului prezidenţial românesc”. Motivul acestei aprecieri e clar. Fiindcă „printr-o participare record la vot, românii au împiedicat alegerea în fruntea statului a celui mai corupt premier din Europa”, lansând un „multiplu semnal dramatic”.

Românii, „ştiu cât de presantă este sarcina edificării statului de drept, împiedicată până acum de corupţia endemică”, mai notează aceeaşi publicaţie. Care se teme că PSD „va bloca reformele până la alegerile parlamentare viitoare, dacă prin demonstraţii în masă nu se va forţa organizarea de alegeri anticipate”.

Citeste mai departe: http://www.capital.ro/iohannis-generatia-tanara-si-subminarea-unor-calcule-banale.html

Lasati un raspuns