Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

26 de ani de închisoare pentru blasfemie

veena-malik Veena Malik, divă la Bollywood, a fost condamnată de o instanţă din Pakistan la 26 de ani de închisoare, pentru blasfemie
Actriţa de 30 de ani, care a devenit recent mama unui băieţel, va petrece 26 de ani după gratii după ce şi-a regizat nunta la o emisiune TV din Pakistan. Mai exact, Veena Malik şi soţul ei au apărut la un matinal TV, în luna mai, unde au reconstituit nunta lor, fiind înconjuraţi de câţiva muzicieni care cântau o piesă religioasă despre cununia fiicei profetului Mohammed. Gestul a fost considerat ofensator şi a iscat un scandal uriaş.
“Actele maliţioase au rănit sentimentele musulmanilor din ţară şi trebuie combătute astfel de tendinţe”, şi-a motivat judecătorul decizia. Soţul actriţei, nimeni altul decât şeful postului TV, şi moderatoarea matinalului au avut aceeaşi soartă. Mai mult, judecătorul le-a aplicat actriţei şi soţului ei şi o amendă de 19.000 de dolari, ameninţând că le va scoate proprietăţile la vânzare pentru a o achita.

“26 de ani este o viaţă de om, dar am încredere în instanţele superioare din Pakistan”, a declarat actriţa, care a precizat că va merge în Pakistan pentru a-şi face dreptate.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/26-ani-inchisoare-pentru-blasfemie-516288.html

Lasati un raspuns