Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

După 77 de ani, BOR reiterează: MASONERIA rămâne OSÂNDITĂ! Poziţia Sf. Sinod din 1937 rămâne NESCHIMBATĂ

sfantul-sinod-bor1Subiectul Masoneriei revine în actualitate. După ce la începutul lunii făcea vâlvă uriaşul templul masonic care se va construi în Bucureşti, precum şi declaraţia de bucurie pentru alegerea lui Klaus Iohannis ca preşedinte, iată că această organizaţie revine în actualitate.
Într-un interviu pentru ziarulring.ro, Marele Maestru Viorel Dănacu a stârnit rumoare afirmând că doreşte să promoveze o „masonerie  pe înţelesul românilor. Chiar am lansat un program: acela al unei masonerii de fundament creştin-ortodox. (…) În lăcaşurile de cult româneşti găsim foarte multe simboluri masonice. Şi, atunci, sigur că am mers pe ideea de a promova această masonerie pe care să o înțelegem noi, românii, majoritar creştin-ortodocşi”.Acesta a mai afirmat că Francmasoneria trebuie să atragă cât mai mulţi preoţi: „Ştiţi când îşi va reveni francmasoneria? Masoneria îşi va reveni şi va reintra pe făgaşul normal când în loji vor fi cât mai mulți preoţi„.

Declaraţiile optimiste ale lui Dănacu au fost însă date peste cap de afirmaţia părintelui Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, care a spus că poziţia BOR faţă de masonerie este neschimbată. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a osândit masoneria în 1937.

„Poziţia Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe de prin anii 1937 cu privire la masonerie este astazi neschimbată„, a afirmat Pr. Stoica pentru ziarulring.ro.

Recent, Biserica Ortodoxă a Greciei a reiterat condamnarea masoneriei, afirmând „incompatibilitatea dintre credinţa ortodoxă şi apartenenţa la Masonerie.”

http://www.pelerinortodox.com/dupa-77-de-ani-bor-reitereaza-masoneria-ramane-osandita-pozitia-sf-sinod-din-1937-ramane-neschimbata/

Lasati un raspuns