Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Misterul “vampirilor din Polonia” a fost descifrat. De ce erau îngropaţi în poziţii ciudate?

craniu-180Dovezi arheologice recente arată că în secolele al XVII-lea şi al XVIII-lea în Polonia existau anumite practici funerare foarte ciudate.
Locuitorii se temeau de vampiri şi se străduiau să împiedice cu orice preţ întoarcerea acestora din morţi.
Astfel, unele persoane erau îngropate cu seceri puse sub gât sau cu pietre mari sub bărbie.
Acum, arheologii au vrut să afle de ce erau aşa de speriaţi polonezii şi de ce credeau că aceste persoane erau vampiri.Cercetătorii de la Universitatea South Alabama au realizat primul studiu de acest fel. Ei au aflat că vampirii nu erau străini veniţi recent în acele localităţi, ci erau săteni, deci cunoscuţi foarte bine de vecinii lor.

Studiul a fost realizat pe scheletele a 6 persoane îngropate ca vampiri, comparativ cu alte sute de cadavre care fuseseră înhumate normal.

Ca să afle originea acestor oameni, cercetătorii au măsurat izotopii de stronţiu din dinţii scheletelor şi din dinţii actualilor localnici. Izotopii similari au demonstrat că toate personele îngropate în acel cimitir fuseseră localnici.

Cercetătorii cred că suspiciunea oamenilor a venit după ce acele persoane au murit din cauza unei epidemii de holeră.

În acea perioadă, prima persoană care murea de o boală infecţioasă era bănuită că se va întoarce din morţi sub forma unui vampir, spun experţii.  Prin această teorie îşi puteau explica oamenii modul în care se răspândeau epidemiile.

http://www.descopera.ro/dnews/13656009-misterul-vampirilor-din-polonia-a-fost-descifrat-de-ce-erau-ingropati-in-pozitii-ciudate-video

Lasati un raspuns