Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

MISTERUL Țarului care și-a înscenat MOARTEA pentru a reapărea ca SFÂNTUL din Siberia

tar-180Pe 1 decembrie (19 noiembrie pe stil vechi) 1825, la Tangarog, la malul Mării Azov, după ce tocmai se întorsese dintr-o inspecție în Crimeea, moare Alexandru I, țarul care îl învinsese pe Napoleon. Nu împlinise încă 48 de ani.
Abia încheiate ceremoniile funerare, a început să se răspândească cu iuțeleala fulgerului zvonul că nu Alexandru era cel îngropat în catedrala Sfinții Petru și Pavel din Sankt Petersburg, ci un simplu soldat. Se zicea că țarul și-a înscenat moartea pentru „a se retrage din lume”. După o vreme, zvonul a dispărut. Au trecut zece ani.În toamna lui 1836, un vagabond de vreo șaizeci de ani este arestat în Krasnufimsk, în Urali. Nu are nici o hârtie de identitate, spune că-l cheamă Fiodor Kuzmici, și că nu mai știe nimic despre cine este și de unde se trage.

Vagabondul este deportat la Tomsk, în Siberia Occidentală, unde duce un trai mai mult decât modest, găsind adăpost din mila țăranilor. Îi învață pe copii Scriptura, scrisul, cititul, socotitul, istoria și geografia.

http://www.directproprietar.ro/MISTERUL-arului-care-i-a-nscenat-MOARTEA-pentru-a-reaprea-ca-SFNTUL-din-Siberia

Lasati un raspuns