Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Parohul Bisericii Sfântul Gheorghe Nou din Capitală a adus un zâmbet pe fețele copiilor bolnavi de cancer

dar Cu lacrimi în ochi şi cu feţele întristate, din cauza durerilor ori a tratamentelor dure pe care le suportă zilnic, copiii bolnavi de cancer de la Institutul Oncologic Fundeni au găsit ieri puterea să zâmbească.
Ieri, pe holurile Institutului Oncologic Fundeni răsunau glasuri cristaline de copii. Micuţii bolnavi de cancer se bucurau pentru cadourile primite de la preotul Emil Nedelea Cărămizaru, parohul Bisericii Sfântul Gheorghe Nou de la kilometrul zero al României. Pentru o oră, micuţii parcă au uitat de durere şi de suferinţă. S-au bucurat când au văzut jucăriile şi hainele pe care preotul le-a dat în dar de Moş Nicolae. Mai mult, copiii au putut să atingă racla cu moaştele Sfântului Ierarh Nicolae adusă de părinte şi s-au rugat ca, într-o bună zi, Moşul să îi vindece. “Este o bucurie pentru mine să-i văd pe aceşti copii zâmbind. Biserica, sub înalta oblăduire a Patriarhului Daniel, nu va înceta să facă astfel de acţiuni filantropice în acest spital”, a mărturisit părintele Cărămizaru. Ieri, alături de parohul Bisericii Sfântul Gheorghe Nou din Capitală, şi Fundaţia Ringier a oferit cadouri copiilor internaţi la Institutul Oncologic.

Au strâns la mănăstire 15 copii părăsiţi

Şi la Suceava, un alt preot dedicat şi soţia sa au strâns în jurul lor mai mulţi copii abandonaţi de familii. Primii au sosit în urmă cu şapte ani, iar de atunci s-au adunat 15 fete şi băieţi ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate. Familia extinsă trăieşte acum la mănăstirea Podul Coşnei, iar chiliile au devenit camerele lor. Cu toţii merg la şcoală, apoi ajută după puteri la treburile din gospodărie. “Până nu văd copiii ăştia cu o meserie în mână şi cu o bucăţică de casă, nu-i las să plece. Nu i-am luat să-i ţin câţiva ani şi să-i dau în drum”, povesteşte preoteasa Iuliana Negrea.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/Dar-din-har-se-face-rai-Parohul-Bisericii-Sfantul-Gheorghe-Nou-din-Capitala-a-adus-un-zambet-pe-fe-517131.html

Lasati un raspuns