Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Ce zice RELIGIA CREȘTIN ORTODOXĂ? Cum sunt primele două zile DUPĂ MOARTE. Ce se întâmplă cu SUFLETUL de FAPT!

sicriu-180Moartea este fenomenul inexplicabil căruia oamenii de știință nu i-au găsit răspuns. Încă. Religia are propriul ei răspuns despre ceea ce se întâmplă cu sufletul după ce părăsește trupul. Episcopul Teofan Zavoratul si Arhiepiscopul Ioan, două importante voci bisericești, emit două teorii apropiate.
Episcopul Teofan Zavoratul a vorbit într-o scrisoare pe care i-a adresat-o unui bărbat care-și avea sora pe moarte despre ce face sufletul în primele zile de la moartea trupească.
“Sora ta nu va muri: trupul moare, dar fiinta celui care moare ramane. El merge doar catre un alt fel de viata… Nu pe ea o vor pune in mormant. Ea se afla in alt loc. Va fi la fel de vie cum este acum. In primele ceasuri si zile se va afla prin preajma voastra. Numai ca, nu va spune nimic si nu veti avea putinta de a o vedea; dar ea va fi aici. Sa tineti minte aceasta. Noi, cei care ramanem in viata, varsam lacrimi pentru cei care ne parasesc, dar pentru ei, toate sunt indata mai simple; starea aceea este mai fericita. Cei care au murit si au fost readusi in trupurile lor, au simtit aceste trupuri ca pe niste salasuri lipsite de tihna. Si sora ta va simti la fel. Ii este mai bine acolo; iar noi ne chinuim ca si cum i s-ar fi intamplat ceva foarte rau! De buna seama ca ne va vedea si se va mira de ce se intampla”, se arată în scrisoarea trimisă de Teofan Zavoratul.

Arhiepiscopul Ioan vorbește și el despre primele zile după moartea unui om: “In primele doua zile, sufletului ii este ingaduit sa umble pe pamant, oriunde vrea, impreuna cu ingerii care il insotesc. De aceea sufletul, iubindu-si trupul, umbla uneori prin preajma casei in care a ramas trupul, si astfel, el petrece doua zile ca o pasare in cautarea cuibului. Dar sufletul cel vrednic merge prin locurile unde obisnuia sa faca fapte bune. In cea de a treia zi, Hristos care Insusi a inviat din morti a treia zi, porunceste sufletului crestin, inchipuind Invierea Sa, sa se inalte la Ceruri ca sa se inchine Dumnezeului tuturor”.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/ce-se-intampla-cu-sufletul-dupa-moarte-517065.html

Lasati un raspuns