Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Destructuraţi reteaua BOR

destructura1Biserica Ortodoxa – departament al Securitatii comuniste

Viitorul Patriarh Justinian își datorează ascensiunea în ierarhia Bisericii faptului că îl ajutase pe liderul comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej să se ascundă în casa parohială din Rm. Vâlcea în urma evadării acestuia din lagărul de la Târgu Jiu în anul 1944. Liderul comunist Ion Gh. Maurer își amintea că

“După ce am trecut cu mașina de Craiova, la vreo 30 de kilometri, ne-am oprit într-un sat unde-am fost găzduiți de un popă care a fost, și el, omul comuniștilor. Mașina s-a întors la Craiova iar noi am stat în acel sat vreo trei zile până când a venit o altă mașină, din București, să ne ducă spre Capitală.”

“Cristos este omul nou. Omul nou este omul sovietic. Prin urmare Cristos este sovietic!” spunea Justinian Marina, patriarhul României.”

(http://ro.wikipedia.org/wiki/Justinian_Marina ).

Colaborarea sa cu regimul a făcut mii de victime în rândul preoţilor care nu au colaborat. Lui i se datorează in mare măsură uciderea şi capturarea luptătorilor anticomunişti din munţii Carpaţi, trădaţi de părinţii care se spovedeau noilor popi din sate (hirotoniţi dintre cadrele comuniste).

Comuniştii au înţeles importanţa bisericii ca reţea de informaţii şi manipulare. În permanenţă oamenii bisericii au colaborat cu securitatea majoritatea dintre ei fiind recrutaţi şi coordonând activ propriile reţele de informatori.

La începutul anilor ’90 reţeaua reuşeşte să intre în şcolile din România, oferind sprijin necondiţionat regimului neocomunist instalat la Bucureşti.

Reţeaua BOR azi

Astăzi reţeaua BOR este independentă şi acţionează conform propriilor sale interese financiare. Are propriile hoteluri, tipografii, posturi radio şi TV . Are în subordine aproximativ 15.000 de salariaţi preoţi şi diaconi precum şi aproximativ 8000 de monahi si monahii. Subordonarea militară a membrilor ei este dublată de o subordonare religioasă.

Folosind ca armă imensa sa capacitate de manipulare a credincioşilor reţeaua şantajează statul roman obţinând sume imense de la bugetul de stat prin intermediul reprezentanţilor partidelor aflate la guvernare. Aceste sume alimentează grandomania si megalomania capilor reţelei .

Deşi statul roman asigură un salariu minim pe economie preoţilor, reţeaua nu îl plăteşte.

Un absolvent proaspăt hirotonit încasează în cel mai bun caz 250 lei /lună (asta în lunile în care nu i se opresc şi aceşti bani în schimbul lumânărilor, iconiţelor, calendarelor, vinului sau ţuicii pe care sunt obligaţi să le achiziţioneze la preţuri aberante în vederea revinderii). Parohiile nou create nu au mai mult de 50 de familii aducând un venit mediu de maxim 200 lei lunar.

Unii dintre ei renunţă de bunăvoie, iar alţii se revoltă căutând dreptatea în justiţie. Prima măsură care o aplică reţeaua în aceste cazuri este caterisirea (răspopirea).

Iohannis, destructureaza reţeaua BOR!

Mă “ales al neamului” tu nu ai nevoie de reţeaua asta securistă !!! O să te şantajeze şi pe tine ca şi pe alţii!!!

Măi ” ales al neamului” scoate religia din şcoală!!! Ăştia recrutează şi spală creiere !!! Nu au decât să îşi ţină “orele de religie” în casele praznicale că au şi mese, au şi scaune!!

Măi ” ales al neamului” nu mai plăti salariile preoţilor !!! Nu ajung banii la ei ci în buzunarele capilor care ţi-au băgat bunicii în puşcărie!!!

Măi ” ales al neamului” impozitează veniturile lor aşa cum le impozitezi pe ale mele!!!

Măi ” ales al neamului” nu sta la masă şi nu negocia cu ei!!!! Au şcoală veche securistă şi nu uita că fac bani din vânzarea iluziilor către naivi!!!

NOTA : Articol scris si trimis de un cititor, Iulian Rotariu (daca asta o fi numele lui real).

http://capitalismpepaine.com/2014/12/03/destructurati-reteaua-bor/

Lasati un raspuns