Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Canadienii colindaţi (şi) în limba română

colindatori_canadaLimba română a fost una dintre cele 20 de limbi în care s-au cântat colinde în Catedrala Notre Dame din centrul Ottawei. Concertul de colinde a fost organizat de către Delegaţia Uniunii Europene din Canada şi de către statele membre reprezentate în Ottawa.

Programul a cuprins peste 25 de cantece, iar noi, românii, ne-am simţit mândri că limba noastră a răsunat în această frumoasă catedrală catolică. Colindul românesc, „Bună dimineaţa la Moş Ajun”, a fost interpretat cu mult profesionalism şi căldură de către corul studenţilor de la Universitatea Ottawa, Calixa Lavallée. Ca româncă, m-am simţit chiar importantă şi bucuroasă că am fost incluşi în program şi că, şi astfel, am putut să le arăt colegilor mei încă o parte din tradiţiile noastre. La realizarea acestui program şi-au adus contribuţia şi corul de copii, Ottawa Children’s Choir şi corul de elevi, Chorale De La Salle.

Catedrala a fost plină până la refuz de spectatori şi binevoitori, iar atmosfera a fost plină de emoţie, bucurie şi curiozitate faţă de colindele cântate în diferite limbi europene. La sfârşitul programului, publicul a fost încurajat să participe în a cânta o versiune trilingvă a colindului german „Stille Nacht”.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=15909:canadienii-colindai-i-in-limba-roman&catid=53:eveniment&Itemid=77

Lasati un raspuns