Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Un manuscris de la VATICAN, scris în secolul XV, în care se vorbește despre Vlad Țepeș, geți și Zalmoxis

doc_vatican-180O reușită excepțională a istoricului și scriitorului Vasile Lupașc. După demersuri care au durat aproape 3 ani, a primit acceptul VATICANULUI pentru a intra în subsolurile cu arhivele antice și medievale. Acolo a putut să fotocopieze un document de peste 200 de pagini, în limba latină, scris de episcopul Nicollo de Modrussa, un trimis special al Papei, însărcinat cu anchetarea lui Vlad Țepeș, după arestarea acestuia de către Matei Corvin.
Trimisul Papei l-a întâlnit pe Vlad Țepeș, la Buda, unde a purtat lungi discuții cu el, apoi a călătorit în Valahia, pentru documentare și investigație. Ceea ce uimește din start la această lucrare scrisă în secolul XV este aceea că numele ei este… RĂZBOAIELE GOȚILOR și nu ale VALAHILOR, deși vorbește despre români. Apoi, numele lui Zalmoxis apare în primele pagini ale documentului. Peste toate, Vlad este descris și din punct de vedere fizic (se știe că imaginea cea mai cunoscută a lui Vlad Țepeș nu este înfățișarea sa reală).

Un alt lucru extraordinar este acela că documentul vorbește despre celebrul Atac de Noapte din tabăra turcească, precizându-se că Vlad s-a întors rănit la cap din acea luptă. Practic, documentul confirmă faptul că Vlad Țepeș participa direct la lupte, că nu se menaja stând undeva pe un deal și dând comenzi.

Daniel Roxin a realizat deja o emisiune cu Vasile Lupașc, emisiune care se va difuza pe NAȘUL TV vineri, 26 decembrie, de la ora 22:00 și duminică, 28 decembrie, de la ora 11:00, în reluare. În această emisiune veți afla mai multe detalii despre documentul de la Vatican, ca și despre aventura obținerii lui.

În acest moment documentul este în curs de traducere în limba română. Peste două luni vom cunoaște întregul său conținut, pe care îl vom face public, în premieră, în cadrul emisiunii Adevăruri Tulburătoare, la Nașul Tv (http://www.nasul.tv/inregistrari-adevaruri-tulburatoare-cu-daniel-roxin/)

http://adevaruldespredaci.ro

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=15928:un-manuscris-de-la-vatican-scris-in-secolul-xv-in-care-se-vorbete-despre-vlad-epe-gei-i-zalmoxis&catid=53:eveniment&Itemid=77

Lasati un raspuns