Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Klaus Iohannis a participat duminică la liturghia ortodoxă. „Voi fi prezent, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute”

iohannis-biserica-2„La ora 10, particip la liturghia duminicală de la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, cu hramul Sfânta Treime, din Sibiu. Slujba va fi condusă de Mitropolitul Ardealului şi Arhiepiscop al Sibiului, Laurenţiu Streza. Potrivit pravilelor Bisericii Ortodoxe Române, în calitate de creştin luteran, voi participa numai la prima parte a liturghiei, care se încheie cu citirea Evangheliei. Astfel, voi fi alături de toţi românii ortodocşi care, în primele zile ale anului 2015, se roagă pentru sănătate, înţelepciune şi pace. Pe parcursul mandatului meu, voi fi prezent, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute din ţara noastră”, a anunţat preşedintele României pe pagina sa de Facebook.Mitropolitul Ardealului şi arhiepiscop ortodox de Sibiu Laurenţiu Streza va conduce celebrarea liturgică. Catedrala Mitropolitană Ortodoxă a fost ridicată la începutul secolului XX, după modelul celebrei Hagia Sofia, din Constantinopol, la scară redusă. Lăcaşul este şi sediul Arhiepiscopiei Sibiului şi Mitropoliei Ardealului.

http://www.directproprietar.ro/Klaus-Iohannis-a-participat-duminic-la-liturghia-ortodox–Voi-fi-prezent–periodic–la-ceremoniile

Lasati un raspuns