Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Pr. Claudiu Dumea: Rugăciuni pentru bolnavi

rugaciuni_bolnaviEditura Sapientia din Iaşi anunţă apariţia cărţii Rugăciuni pentru bolnavi, scrisă de pr. Claudiu Dumea. Cartea apare în colecţia „Rugăciunile familiei creştine”, formatul 11×17, are 222 de pagini şi poate fi procurată de la Librăria Sapientia (LibrariaSapientia.ro), precum şi de la celelalte librării catolice din ţară la preţul de 10 lei.
Pe când Sir Isaac Newton umbla prin grădină într-o zi, el a observat un măr care cădea din pom. Nimic deosebit în aceasta, numai că mintea lui de om de ştiinţă a început să se întrebe: „De ce a căzut el în jos în loc să cadă în sus?” Acest incident simplu l-a condus pe Newton să formuleze una dintre legile eterne ale naturii, legea gravitaţiei. Cu toate că legea aceasta fusese în vigoare încă de la creaţie, omului i-au trebuit mii de ani până să o descopere şi să o înţeleagă. Există o altă lege mai puternică decât legea gravitaţiei şi tot atât de universală – legea rugăciunii. Când aplicăm legea rugăciunii la experienţele noastre personale, descoperim o putere care poate schimba împrejurările, poate rezolva problemele şi poate transforma viaţa noastră. Isus a promis: „De aceea vă spun: tot ceea ce veţi cere în rugăciune, credeţi că aţi primit deja şi vi se va da” (Mc 11,24).

De asemenea, Sfântul Iacob în scrisoarea sa, afirmă: „Este cineva dintre voi în suferinţă? Să se roage! Este cineva bine dispus? Să cânte psalmi. Este cineva dintre voi bolnav? Să îi cheme pe preoţii Bisericii şi ei să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn în numele Domnului. Iar rugăciunea făcută cu credinţă îl va mântui pe cel bolnav şi Domnul îl va ridica, iar dacă a săvârşit păcate, i se vor ierta. Aşadar, mărturisiţi-vă păcatele unii altora şi rugaţi-vă unii pentru alţii ca să fiţi vindecaţi. Rugăciunea stăruitoare a celui drept poate înfăptui multe” (Iac 5,13-16).

Lucrarea părintelui Claudiu Dumea, Rugăciuni pentru bolnavi, apărută recent la Editura Sapientia, se prezintă ca o bogată colecţie de rugăciuni adresate în special celor care sunt în neputinţă, celor care suferă de anumite boli trupeşti. Colecţia se împarte în trei mari parţi. În prima parte sunt prezentate numeroase forme de celebrare, rugăciuni adresate sfintei Fecioare Maria, rugăciuni personale şi rugăciuni preluate din Ritualul binecuvântărilor; toate aceste rugăciuni sunt dedicate bolilor care apar pe parcursul vieţii. A doua parte, este alcătuită dintr-o o serie de rugăciuni comunitare şi personale pentru vârsta bătrâneţii.

În final, a treia parte, se compune din rugăciuni pentru întâlnirea cu Domnul, unele dintre ele fiind preluate din Ritualul Ungerii bolnavilor. Părintele Claudiu Dumea ataşează acestei părţi mai multe lecturi ilustrative, atât din Vechiul, cât şi din Noul Testament, încercând să dea în acest mod un fundament biblic suferinţei şi rugăciunii datorate pentru cei care sunt încercaţi de anumite boli. Recomandăm această culegere de frumoase rugăciuni tuturor celor care sunt bolnavi şi bătrâni, dar şi celor care doresc să înalţe o rugăciune pentru cei care se află în aceste situaţii.

http://www.catholica.ro/2014/12/17/pr-claudiu-dumea-rugaciuni-pentru-bolnavi/

Lasati un raspuns