Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Forța Întunericului lovește din nou | Se reiau sacrificiile rituale de copii în Africa

sacrificiiConform celor declarate ieri în cadrul unei conferinţe de presă de către gen. Brindou M’Bia, directorul general al poliţiei naţionale, serviciile sale au contabilizat cel puţin 21 de cazuri de copii regăsiţi morţi, cu corpul grav mutilat sau tăiaţi în bucăţi. Conform spuselor sale, copiii care proveneau din diferite regiuni ale ţării, iar trei din capitala Abidjean, „au fost găsiţi morţi, grav mutilaţi, cu părţile genitale dispărute sau decapitaţi”. Preotul Norbert Abekan, intervievat de cotidianul Nord-Sud, evocă implicarea posibilă a unor persoane care-şi oferă serviciile pe internet celor care vor să capete mai multă putere sau să câştige bani, invitându-i să participe la ceremonii de tip voodoo unde se fac asemenea sacrificii rituale implicând copii.O poveste ca atâtea altele, menită doar să ţină prima pagină a jurnalelor de ştiri? Aşa credeam şi eu, acum câţiva ani când, în trecerea prin Abidjean, am nimerit în plin în febra unui scandal enorm, cel care a rămas cunoscut în istoria locului cu numele autorului revelaţiilor cutremurătoare: fostul preot voodoo Atayi Kodja Armand poreclit BEHANZIN, covertit la creştinism.
Conform spuselor sale, înregistrate pe o casetă video cu o durată de aproximativ 60 minute pe care am urmărit-o cu mare dificultate, poartă deschisă spre infern şi mărturie că demenţa umană nu are limite. Behanzin declara că, atunci când era preot voodoo, a fost vizitat de numeroşi preoţi care-i solicitau obţinerea unor „puteri de a face miracole”, specifice tradiţiei culturale africane: puterea de blestem de moarte, puterea de a face să „prospere” parohiile respective, etc. Pentru asta, preoţii ar fi acceptat să fie participe la ceremoniile speciale de sacrificiu unde au fost ucişi ritual bebeluşi, femei însărcinate sau în procesul naşterii, cocoşaţi, albinoşi sau animale.
Acuza în mod direct, oferind numele unor clerici aflaţi în posturi importante în ierarhia multitudinii incredibile de biserici creştine care funcţionează în Coasta de Fildeş: printre ei, nume celebre ale locului, Kore Moise, fost baschetbalist, predicator şi profet, fondatorul Bisericii SHEKINA GLORY; Severin Kakou. fondatorul Bisericii Puterii Evanghelice; Abatele Abekan Norbert Eric, fondatorul mişcării Reînnoirii Carismatice, Paul Ayo, profet şi fondatorul bisericii care-i poartă numele; doi preoţi ai Bisericii Deşteptării; cel puţin doi preoţi ai Bisericii Universale a Regatului Domnului; cel puţin doi preoţi ai Bisericii Baptiste Fundamentale, etc., dar erau pomenite şi nume de politicieni sau personalităţi din domeniile cele mai diverse. Doar două cazuri: cântăreaţa Aicşa Kone, pentru a deveni celebră, dorea moratea rivalei sale Mawa Traore, rămasă în viaţă doar pentru că fostul preot voodoo a refuzat comanda, sau fotbalistul Didier Drogba, laureat al Balonului de aur african în 2006 şi remarcat pentru evoluţiile sale la Chelsea (despre care preotul voodoo spune că-i „lucrase mistic” piciorul stâng pentru a-i ameliora forţa de şut) etc…
Demenţă, veţi spune. Poate aveţi dreptate. Asta-mi spuneam şi eu, numai că, mânat de curiozitate, am cerut unor prieteni (de la Abidjean mai întâi, apoi din Benin, Camerun şi Nigeria) să-mi dea mai multe amănute şi am fost stupefiat să văd spaima reală care-i cuprindea numai la auzul unei cereri de informaţii oarecare. Iar unul dintre ei, oficial de rang foarte înalt care avea să-mi dea detalii incredibile asupra acestui fenomen endemic ce se desfăşoară neabătut în străfundul Africii conform temutelor ritualuri milenare, credea el însuşi în puterea vrăjilor.

Astfel încât, chiar în ziua în care era investit într-una dintre cele mai înalte funcţii ce existau în ţara sa, ua dintre cele mai educate şi „occidentalizate” din Africa, am plecat împreună la ceremonia oficială cu maşina sa de serviciu condusă de şoferul însoţit de garda de corp. Apoi am mers la dineul oficial în aceeaşi formulă, cu aceeaşi maşină, numai că însoţiţi de alte două persoane. Mi-a explicat că prima sa decizie oficială fusese să-i înlocuiască pe cei doi (moştenire de la predecesorul său, proaspăt împuşcat) şi înlocuirea lor cu doi membri ai propriului său trib, oarecum veri prin alianţă. De ce? „Pentru că sunt sigur că mi-ar fi pus sub scaun o păpuşă voodoo de moarte şi nu mai apucam să termin săptămâna asta”, mi-a şoptit cu teamă domnul ministru de stat…
Poveste?
Priviţi atunci la documentele reunite şi mai apoi date publicităţii de Asociaţia gaboneză pentru prevenirea crimelor rituale care, la începutul anului 2013, semnala cu mare îngrijorare un fenomen similar celui din Coasta de Fildeş, de data asta fiind vorba despre fete foarte tinere ale căror corp purtând semnele distictive ale crimelor rituale fusese găsit pe plajele din Golul Guineea.
Cel puţin 20 de crime rituale recenzate cu siguranţă, cum declara Jean-Elvis Ebang Ondo, preşedintele respectivei organizaţii, reamintind astfel de un scandal enorm din 2009 când ucigaşul unei fetiţe în vârstă de 12 ani a acuzat un senator (căruia mai apoi i-a fost ridicată imunitatea parlamentară pentru a se facilita ancheta) că i-a comanditat direct crima pentru a obţine organele interne ale fetei. Folosite mai apoi în cadrul unei „ceremonii de putere” voodoo, ceremonie dintre cele, se pare, foarte solicitate de oameni politici (şi nu numai din Gabon) pentru a avea o carieră şi obţine funcţii importante.
Dacă acest tip de ceremonii costă scump (câteva mii de euro), există şi unele mai ieftine, tarifate în funcţie de puterea de cumpărare a clientului şi, mai ales, dacă vine el însuşi cu materia primă necesară. Acesta este motivul pentru care este în continuare înfloritor comerţul cu rămăşiţe ale decedaţilor, furate din cimitire sau din necropolele funerare, tarifate şi ele în funcţie de specificitate. Cel mai scump costă capetele de fete moarte fecioare sau organele lor genitale. Costă mult şi rămăşiţele unor oameni puternici, de preferinţă politicieni sau şefi de trib… anul trecut, doar într-o lună, noiembrie, sute de morminte au fost devalizate în Porto-Novo (Benin, ţara africană considerată a poseda cea mai importantă şi influentă reţea activă din vrăjitori voodoo), cu o lună înainte fiind prinşi în Camerun trei persoane care duceau la o ceremonie voodoo capul decapitat al unei persoane… Acelaşi lucru în Madagascar, unde poliţia din Ambohibarya (regiunea Moramanga) a arestat patru persoane în posesia a doi saci cu oase umane destinate ceremoniilor rituale (relatare preluată din Madagascar Tribune).
Recente zvonuri (difuze, dar persistente) vorbesc despre posibilitatea ca mişcări teroriste care provoacă masacre în masă în diferite ţări africane să dobândească o parte din sumele uriaşe de bani pe care le deţin şi cu care pot achiziţiona armament de ultimă generaţie să vândă o parte dintre prizonieri sau/şi corpurile celor proaspăt ucişi unor asemenea reţele voodoo. Astfel s-ar explica preferinţa atacurilor asupra unor grupuri de tineri, mai ales fete şi dispariţia subită a unui mare număr de persoane considerate, global, victime ale terorismului din Africa. Oricum, în unele zone de achiziţii şi oferte de pe „Black Internet market”, oferta de acest gen este în creştere, odată cu siturile voodoo totalmente interzise, dar difuzate în secret în anumite cafenele din acele cartiere în care nu veţi intra niciodată, inclusiv din mari capitale europene. Se propun voiaje cu rezultate garantate în diverse capitale africane, 48 de ore cu ceremonie personalizată. Şi cu detaliile macabre lămuritoare. Bănuiţi, sper, de ce nu vă pot indica adresele respective dar, fiţi absolut convinşi ele există şi sunt funcţionale.

http://www.directproprietar.ro/Fora-ntunericului-lovete-din-nou–Se-reiau-sacrificiile-rituale-de-copii-n-Africa

Lasati un raspuns