Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

De ce NU e bine să faci dragoste înainte de căsătorie! CE SPUNEA ARSENIE BOCA

dragosteTinerii din ziua de azi nu prea mai țin cont de puritatea trupească și păstrarea virginității până la căsătorie. Ba a devenit șocant să întâlnești pe cineva care se păstrează până după nuntă. Mulți știu că nu e bine să o facă, pentru că e păcat. Dar, ce e greșit în povestea asta? Explicațiile unui preot.
În primul rând dragostea înaintea căsătoriei e un păcat. În al doilea rând îl face pe un baiat să căute numai asta la o fată, să se culce cu ea şi plictisindu-se de ea, va căuta pe altcineva, fără să-l intereseze de sentimente.
Relaţiile intime înainte de casatorie de multe ori se sfârşesc prin avorturi foarte multe, prin ucideri animalice de copii, pentru că nimeni nu-şi asumă responsabilitatea creşterii unui copil.

Dragostea înaine de căsătorie duce la situaţii în care viitorul soţ sau viitoarea soţie să fi avut 5-6 parteneri până atunci, ceea ce va dăuna cu siguranţă viitoarea familii, şi va naşte discuţii, dar va duce şi la probleme medicale uneori grave.

Dragostea trupeasca dintre soti, este de multe ori confundata mai ales in randul tinerilor, cu o nevoie fiziologica precum foamea, dormitul. Parintele Arsenie Boca spunea cu tristete ca atunci cand oamenii nu vor mai crede in taina casatoriei atunci se vor asemana cu animalele. Acele zile din pacate au si venit. Unirea trupeasca dintre soti este in mod natural precedata si dependenta de unirea sufleteasca prin taina cununiei. Atunci cand ne interpunem acestei randuieli atat de armonioase lasata de Dumnezeu, mai devreme sau mai tarziu vom simti si consecintele.

Relaţiile intime în afara căsătoriei îi afectează inclusiv pe cei din jurul nostru prin efectul de domino, făcându-i pe tinerii care nu au prieten(ă) să fie complexaţi deşi nu sunt cu nimic inferiori. Îi fac să caute să arate mai bine, să facă tot posibilul numai ca să fie în rând cu ceilalţi.

8. Dragostea înaintea căsătoriei poziţionează relaţiile intime în cadrul plăcerilor de societate, a distracţiilor comune, ca şi biliardul, ieşitul în oraş, mersul la film, etc deşi acest cadru era mereu în intimitatea familiei şi în perspectiva veşniciei.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/dragoste-inainte-de-casatorie-preoti-523168.html

Lasati un raspuns