Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Ghidul femeilor din Statul Islamic. Ce trebuie să facă tinerele de 16 ani?

musulmanaFetele se pot căsători de la nouă ani şi nu ar trebui să-şi părăsească celula din casă pentru a merge la serviciu, la magazine sau la saloane de frumuseţe, care sunt considerate opera diavolului, potrivit unui ghid publicat de o brigadă a femeilor din gruparea Stat Islamic.
Documentul, cu titlul Femeile din Statul Islamic: Manifest şi Studiu de Caz, afirmă că femeile trebuie să rămână în spatele uşilor închise şi să iasă din casă doar în circumstanţe excepţionale, relatează The Guardian în ediţia electronică. “Este preferabil întotdeauna ca femeia să rămână ascunsă şi cu văl”, se arată în acest ghid, care consideră că magazinele de modă şi saloanele de frumuseţe sunt opera diavolului.Ghidul pentru femei semioficial al grupării Stat Islamic (SI) a fost publicat pe un forum jihadist în limba arabă, luna trecută, cel mai probabil de organizaţia de media a Brigăzii al-Khanssaa, o grupare a femeilor înfiinţată de SI. Ghidul a fost tradus acum în limba engleză de institutul londonez pentru combaterea extremismului Quilliam Foundation.

În introducere se precizează că ghidul nu a fost aprobat de gruparea Stat Islamic, dar este un document menit să “clarifice rolul femeilor musulmane şi viaţa care este dorită pentru ele”, dar şi “realităţile vieţii şi existenţa sfântă a femeilor în Statul Islamic”.

În ceea ce priveşte studiile, acestea trebuie să se concentreze pe religie, istoria Islamului, viaţa profetului Mahomed, dar şi pe îndeletniciri precum tricotatul, gătitul sau creşterea copiilor.

“Se consideră legitim ca o fată să fie căsătorită la vârsta de nouă ani. Cele mai pure fete vor fi căsătorite până la 16 sau 17 ani, cât sunt încă tinere şi active”, subliniază ghidul.

Documentul condamnă modelul occidental pentru femei, care aleg educaţia şi merg la serviciu, poartă haine la modă şi bijuterii.

“Această urbanizare, modernismul şi moda sunt prezentate de Iblis (diavolul-n.r.) în magazine de modă şi saloane de frumuseţe”, subliniază ghidul, adăugând: “Modelul preferat de necredincioşii din Occident a eşuat în momentul în care femeile au fost eliberate din celula lor din casă”.

“Funcţia fundamentală” a femeii este să stea în casă cu soţul şi copiii, potrivit ghidului, care adaugă că acestea pot părăsi casa pentru a servi comunitatea numai în situaţii excepţionale, pentru a participa la jihad atunci când bărbaţii nu sunt disponibili sau pentru a studia religia.

http://www.descopera.ro/dnews/13807706-ghidul-femeilor-din-statul-islamic-ce-trebuie-sa-faca-tinerele-de-16-ani

Lasati un raspuns