Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Din 18 februarie, în Cluj-Napoca, începe cea mai mare mişcare pentru viaţă!

40-zile40 de zile pentru viaţă este campania care îşi propune să marcheze începutul încetării avorturilor în oraşul Cluj-Napoca. Acţiunea are loc, pentru prima dată în România, în perioada 18 februarie-29 martie. Creştinii, invitaţi în cadrul campaniei să susţină lupta pentru viaţă, au posibilitatea să se implice prin intermediul celor trei piloni principali: veghea paşnică, mobilizarea comunităţii, rugăciunea şi postul.
Timp de 40 de zile, în faţa clinicii de obstetrică-ginecologie (II) „Dominic Stanca”, în intervalul orar 7:00-19:00, rugăciunea pentru viaţă va fi prezentă în mod constant. Angajamentul la programul de veghe se face pe baza unui formular, disponibil pe situl oficial, 40dezile.LifeNation.org. De asemenea, este necesară semnarea unei declaraţii „de pace”, prin care participanţii îşi asumă un comportament paşnic, în conformitate cu viziunea campaniei. Cel de-al doilea pilon fundamental se referă la mobilizarea comunităţii pentru a răspândi mesajul referitor la demnitatea vieţii umane: fiecare viaţă este unică, irepetabilă şi preţioasă. Postul şi rugăciunea reprezintă, de asemenea, o susţinere necesară în lupta pentru viaţă şi pot fi îndeplinite în mod individual, indiferent de locul unde se află persoanele implicate şi de programul de lucru al acestora. Însă prezenţa fizică în stradă este importantă pentru ca Dumnezeu să cultive efectele rugăciunii şi ale postului. 40 de zile pentru viaţă se desfăşoară simultan în 18 ţări din lumea întreagă, în campania de primăvară, alte ţări având opţiunea de a o întreprinde în toamnă, în perioada septembrie-noiembrie.

Iniţiativa 40 de zile pentru viaţă vine ca răspuns la numărul de avorturi din ce în ce mai mare şi la răspândirea acestui fenomen care distruge vieţi. Misiunea campaniei este de a aduce împreună trupul lui Cristos într-un spirit de unitate timp de 40 de zile, pentru a atrage de la Dumnezeu harul schimbării inimilor şi minţilor dinspre o cultură a morţii înspre cea a vieţii, punând astfel capăt avorturilor. Rezultatele în ceea ce priveşte salvarea vieţii sunt măsurabile. Până acum, campanii 40 de zile pentru viaţă au fost organizate în 559 de comunităţi, din 27 de ţări. Mai mult de 9600 de copii au fost declaraţi salvaţi de la avort. Numărul avorturilor pe plan local a scăzut – chiar şi cu 28%. Femeile care au trecut prin experienţa avortului găsesc vindecare şi iertare. În fiecare oraş, sute de oameni – sau chiar mai mult de 1000 în unele cazuri – se implică pentru prima dată în proiectele locale de salvare a vieţii.

Viziunea de a accesa puterea, îndurarea şi iubirea lui Dumnezeu prin rugăciune, post şi veghe paşnică pentru încetarea avorturilor începe la Cluj-Napoca. Vă aşteptăm cu inima deschisă să ne unim în rugăciune, pentru ca viaţa să triumfe!

http://www.catholica.ro/2015/02/11/din-18-februarie-in-cluj-napoca-incepe-cea-mai-mare-miscare-pentru-viata/

Lasati un raspuns