Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Imagini INCREDIBILE într-un CIMITIR din București. Vezi ce le-au făcut acești oameni rudelor lor!

cimitirTradiția creștinilor ortodocși spune că ultima pomenire a sufletului are loc la 7 ani de la deces. Tot atunci rămășițele pământești sunt dezgropate și se face o nouă slujbă de pomenire a sufletului.
La fel au procedat și niște bucureșteni care au mers la cimitirul Reînvierea din Colentina, acolo unde au dezgropat doi morți, cel mai probabil la 7 ani de la decesul acestora. Oasele au fost scoase din sicrie și capetele au fost așezate pe mormânt.În mod ciudat, unul dintre bărbați a pus pe capul cadavrelor două pălării. Iar imaginile sunt de-a dreptul șocante. Întregul ritual a fost fotografiat de un fotoreporter aflat întâmplător în zonă.

La români, în multe zone se practică obiceiul dezgropării de 7 ani deși biserica spune clar: “La pomenirea de 7 ani nu se dezgroapă osemintele ci se face doar slujba parastasului. Odihna celor răposaţi nu trebuie deranjată cu atât mai mult, cu cât preotul, la înmormântare, a însemnat groapa zicând: se pecetluieşte mormântul acesta până la a doua venire a Domnului”.

Vezi imaginile pe http://www.libertatea.ro/detalii/articol/au-dezgropat-rude-7-ani-524064.html

Lasati un raspuns