Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Patriarhul Bartolomeu: Arena virtuţilor s-a deschis

bartolomeu„Arena virtuţilor s-a deschis; cei ce doriţi intraţi, ca să vă nevoiţi”, se spune în motoul mesajului pentru Postul Mare al Patriarhul Bartolomeu I, în care credincioşii sunt îndemnaţi să răspundă la atacurile păcatului prin arma virtuţilor, pentru a înainta biruitori în lupta pentru sfinţenie, informează Radio Vatican.
În mesajul de la începutul Postului Mare, Patriarhul ecumenic de Constantinopol, Bartolomeu I a amintit semnificaţia acestei perioade a anului, ce reprezintă un timp de rugăciune specială şi de implorare „pentru calmarea patimilor sufleteşti şi trupeşti”,în lupta omului pentru ajungerea la sfinţenie, ce reprezintă „asemănarea cu Dumnezeu” pentru care omul a fost creat. Îndemnându-ne la mărturisirea propriilor imperfecţiuni şi slăbiciuni, a propriei nimicnicii în faţa lui Dumnezeu, Patriarhul ecumenic de Constantinopol îi cheamă pe credincioşi la convertire şi la rugăciune, aducând continuu slavă lui Dumnezeu.

Credincioşii de confesiune ortodoxă sunt sfătuiţi să îşi schimbe viaţa prin antrenarea într-o luptă spirituală caracterizată de splendoarea carităţii, de strălucirea rugăciunii şi puritatea castităţii, evitând gândurile nepotrivite şi alimentându-se cu forţa şi vigoarea unui drum parcurs în compania Domnului. „Să intrăm aşadar cu tot sufletul, fără a fi trişti, ci bucuroşi şi veseli, în această arenă spirituală a virtuţilor”, îndeamnă Patriarhul de Constantinopol, referindu-se la Postul Mare, pentru ca, acţionând cu demnitate, să ne îmbrăcăm cu haina luminoasă a imitării lui Cristos şi să merităm „cupa cea nouă” a Izvorului neîntinăciunii.

http://www.catholica.ro/2015/02/17/patriarhul-bartolomeu-arena-virtutilor-s-a-deschis/

Lasati un raspuns