Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Lucrările la șantierul Ansamblului Catedralei Ortodoxe Române din Madrid continuă

catedrala_ortodoxa_madridLucrările la șantierul Ansamblului Catedralei Ortodoxe Române din Madrid sunt în plină desfășurare. După realizarea tuturor stâlpilor de la demisol precum și a stâlpilor perimetrali în conformitate cu aliniamentul stradal, următorul pas a fost turnarea plăcilor de nivel (forjado) pentru a se ajunge la cota “zero” a construcției, plăci care sunt de o complexitate aparte întrucât sunt structurate pe 4 diferențe de nivel, transmite Basilica.ro, preluat de Romanian Global News.
Astfel, au fost realizate placa la nivelul – 1.35 (spațiul verde și zona de intrare în biserică), placa la nivelul – 0.90 (culoarul dimprejurul bisericii) și placa la nivelul – 0.45 (Centrul administrativ).În ultimele 2 săptămâni lucrările se concentrează pe realizarea ultimului nivel (cota -0.15) cel al bisericii. S-a realizat cofrarea acestuia la partea inferioară și perimetral; punerea casetelor de plastic; montarea grinzilor de fier și a armăturii de fier transversale și longitudinale de la partea inferioară și superioară.

De asemenea au fost realizate și poziționate scările de acces între demisolul bisericii și planul parter, corespunzătoare celor două turnuri de la intrarea în biserică și s-a turnat săptămâna aceasta peretele de sprijin al acestora.

Totodată a fost poziționată scara elicoidală de la partea nord-estică a bisericii și au fost create spațiile pentru realizarea ventilației și montarea instalațiilor.

După cum ne-a transmis pr. Dorin Sas, săptămâna următoare va fi turnat betonul la nivelul acestei plăci iar apoi se va continua cu cofrarea și betonarea stâlpilor de la Centrul amninistrativ, stâlpi la care, la ora actuală, este montată structra de fier.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=16546:lucrrile-la-antierul-ansamblului-catedralei-ortodoxe-romane-din-madrid-continu&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns