Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Peste 300 de clujeni s-au rugat împotriva avorturilor în faţa clinicii Dominic Stanca

avort_3_0Peste 300 de voluntari s-au rugat în ultimele două săptămâni în faţa clinicii Dominic Stanca pentru stoparea avorturilor în Cluj-Napoca, în cadrul campaniei 40 de Zile pentru Viaţă. Organizatorii sunt impresionaţi de implicarea comunităţii şi regretă faptul că zidurile clinicii au fost mâzgălite cu mesaje care contrazic mişcarea pro-viaţă şi spun că ar fi preferat o „confruntare” directă cu contestatarii, citim în materialul de pe ZiardeCluj.ro. La două săptămâni de la începutul campaniei, o acţiune paşnică iniţiată de voluntari creştini pentru prima dată în România, cei peste 300 de voluntari s-au rugat în fata clinicii Dominic Stanca de la 7 dimineaţa până la 7 seara.

„Lumea e din ce în ce mai entuziasmată, se văd efectele. Lumea îşi dă seama că de aici trebuie început, că este o cauză care are nevoie de implicare. Mă bucură mult când văd mobilizarea, începutul a fost puternic pentru că s-au mobilizat toate Bisericile şi a prins foarte repede. Mă bucură mult faptul că văd că oamenii se întorc după ce au fost o dată, în acelaşi timp avem în fiecare zi şi feţe noi. Am avut în jur de 300 de persoane în stradă până acum”, a dezvăluit pentru Ziar de Cluj Iulia Călinescu, care împreună cu soţul ei, Dan Călinescu, sunt coordonatorii campaniei.

În ultimele zile, pe zidurile clinicii Dominic Stanca, acolo unde stau voluntarii de dimineaţa până seara cu scopul de a-i conştientiza pe clujeni de efectele negative ale avortului şi cu speranţa de a diminua aceste cazuri, au apărut mesaje care contestă mişcarea pro-life. „Corpul meu, alegerea mea”, „Ţine-ţi religia pentru corpul tău”, „Îţi respect religia, respectă-mi decizia” sau „Copii doriţi, nu decreţei” au fost mesajele scrise pe peretele clinicii.

„Ne-am aşteptat la reacţii adverse în stradă, în Canada şi în SUA am avut parte de astfel de reacţii. În schimb primim pe Facebook şi pe mail astfel de mesaje. Îmi pare rău că au vandalizat o proprietate, nu era necesar. Speram să ni se adreseze în mod direct”, a subliniat Iulia Călinescu. Voluntarii înscrişi în campanie vor sta 40 de zile în fata clinicii Dominic Stanca, în ture 12 ore pe zi, până în 29 martie, şi se vor ruga, le vor consilia pe femei şi vor încerca să mobilizeze comunitatea împotriva avorturilor. În Vest acest tip de campanii au loc de mai mulţi ani şi au avut ca rezultat scăderea numărului avorturilor şi chiar închiderea unor clinici din lipsă de cliente.

Pe pagina de Facebook a campaniei, „40 de Zile pentru Viata”, sunt publicate zilnic fotografii de la veghea de rugăciune, relatări despre reacţiile pozitive dar şi despre cele negative la această manifestare, intenţiile zilnice de rugăciune precum şi tabelele actualizate cu numărul de voluntari pe fiecare interval orar, pentru ca aceia care doresc să se înscrie să o facă pentru acele ore în care sunt mai puţini voluntari. Tot de pe această pagină aflăm că luni, 9 martie, de la ora 19.30, în Sala Europa a Casei de Cultură a Studenţilor, va avea loc evenimentul care marchează punctul de mijloc al campaniei. „Va fi un moment de împărtăşire şi mărturii pentru toţi voluntarii care au participat la veghe în primele 20 de zile şi o ocazie pentru cei care încă nu s-au alăturat să afle mai multe”.

http://www.catholica.ro/2015/03/05/peste-300-de-clujeni-s-au-rugat-impotriva-avorturilor-in-fata-clinicii-dominic-stanca/

Lasati un raspuns