Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Delegație a Comisiei Europene care monitorizează drepturile minorităților din Serbia s-a întâlnit cu Părintele Boian la Negotin

negotin-180O delegatie a Comisiei Europene din care au facut parte Chloe Laurens – Dinsdale, Anastasia Crickley și Gordana Nicolic a vizitat sediul Protopopiatului Daciei Ripensis din Negotin unde s-a intalnit cu Pr. Boian Alexandrovici, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.
La întalnire s-a dicutat despre drepturile minorităților naționale în general și ale romanilor/vlahilor din Serbia de răsărit în special, precum și despre situația în care se află Biserica Ortodoxa Romana din Timoc.
În cadrul discuțiilor s-a constatat că drepturile pe care le cer romanii/vlahii din Timoc și care le sunt refuzate de autoritățile sârbe sunt drepturi elementare ale unei minoritati.
În acest sens au fost invocate învatarea limbi materne la scoală, slujba in limba materna prin jurisdictia Bisericii Neamului și libera construire a bisericilor românești în Timoc.

A fost discutat si despre sistemul reciprocitații facandu-se comparatia cu drepturile sârbilor din Romania.

Părintele Boian a cerut delegației Comisiei Europene să nu mai discrimineze organizațiile reprezentative ale românilor/vlahilor din Timoc și să cheme la discuții și organizațiile care nu au fost consultate, organizații politice și civice a căror reprezentativitate a fost dovedită prin acțiunile realizate în zonă.

Delegația Comisiei Europene a luat act de ceea ce se întâmplă și a promis că va monitoriza situatia românilor/vlahilor din Timoc în continuare.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=16999:delegaie-a-comisiei-europene-care-monitorizeaz-drepturile-minoritilor-din-serbia-s-a-intalnit-cu-printele-boian-la-negotin&catid=70:reportaj&Itemid=106

Lasati un raspuns