Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Mituri despre numărul 666

666De-a lungul timpului, în jurul numărului 666 au fost construite diferite mituri: simbol al Diavolului, al împăraţilor romani care au prigonit creştinii sau semn al pierzaniei.

Mituri despre 666: numărul „Fiarei”

„Numarul Fiarei” este scris in Apocalipsa lui Ioan (13:18): „Aici este întelepciunea. Cine are pricepere să socoteasca numarul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase”. Asocierea cu Antihristul sau Fiara a fost făcută în cazul mai multor oameni politici de-a lungul timpului, Napoleon şi Hitler fiind printre cei mai cunoscuţi.

Mituri despre numărul 666: ruleta

Unul dintre cele mai răspândite mituri este că ruleta este un instrument al puterilor demonice deoarece suma numerelor de pe cilindru e 666.

 

Literele latine

O altă idee este aceea că în momentul în care literele latine sunt adunate acestea dau un total de 666. Teoriile conspiraţiei leagă acest număr chiar de încoronarea noilor papi.

Mituri despre numărul 666: împăratul Nero

Antropologul Philips Stevens Junior de la Universitatea din Buffalo susţine numărul 666 e legat de împăratul roman Nero. Acest lider din Antichitate a torturat şi executat sute de creştini. Savantul susţine că numărul 666 ar fi transcrierea în cifre a numelui lui Nero, însă nu precizează algoritmul prin care autorii Bibliei au ajuns la această scriere.

Împăratul Domiţian

De o altă părere a fost teologul protestant Ethelbert Stauffer cel care susţine teza potrivit căreia, studiul textelor biblice ar arăta că persoana la care e făcută referirea „bestiei” e un alt împărat roman, Domiţian, reprezentant al dinastiei Flaviilor.
Acestea sunt doar câteva din miturile despre numărul 666.
http://adevarul.ro/news/stiri-ciudate/mituri-despre-numarul-666-1_551b6493448e03c0fd1a2a91/index.html

Lasati un raspuns