Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Mesajul Papei Francisc de Paşte. Suveranul Pontif s-a rugat pentru victimele violenţelor

papa-copii-molestatiPiaţa Sfântul Petru de la Vatican s-a umplut de mii de pelerini care aşteptau să primească în prima zi de Paşte binecuvântarea Papei Francisc. Mesajul Suveranului Pontif a fost unul pacifist, dar cu o puternică încărcătură politică. Papa a trecut în revistă absolut toate conflictele din lume şi s-a rugat pentru victimele violenţelor.
Miile de pelerini nu s-au speriat de ploaia torenţială şi frigul pătrunzător. Aşteptarea nu a fost zadarnică pentru că Papa Francisc a trecut, ca de obicei, prin mulţimea căreia i s-a adresat apoi. A vorbit despre drama refugiaţilor obligaţi să-şi lase vieţile în urmă şi să fugă din calea războiului. Despre reluarea procesului de pace israeliano-palestinian, despre situaţia alarmantă din Libia, despre violenţele din Yemen, despre o comunitate internaţională care nu a rămas inertă în faţa acestor provocări.

Suveranul Pontif a vorbit în toată Săptămâna Patimilor despre tragedia prin care trece omenirea. La slujbele din ultimele zile, Papa Francisc a condamnat indiferenţa şi “tăcerea complice” la atacurile jihadiste asupra creştinilor.

Papa a încurajat credincioşii să iasă din zona lor de confort, să îşi recunoască greşelile şi să îşi ceară iertare.

http://stiri.tvr.ro/mesajul-papei-francisc-de-paste-suveranul-pontif-s-a-rugat-pentru-victimele-violentelor_58800.html

Lasati un raspuns