Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Papa Francisc a salutat acordul cu Iranul şi s-a rugat pentru pace, în timpul slujbei de Paşte

papa-francisc-afpPapa Francisc a salutat duminică, în cadrul slujbei de Paşte, acordul preliminar privind programul nuclear iranian, apreciind că este o oportunitate de a face lumea mai sigură, dar în acelaşi timp şi-a exprimat îngrijorarea privind violenţele din Libia, Yemen, Siria, Irak sau Nigeria, relatează AP.
Mesajul “Urbi et Orbi” transmis de Suveranul Pontif cu ocazia Paştelui catolic, de la balconul central al bazilicii Sfântul Petru, a fost marcat de speranţă pentru pace. Anterior, Papa a oficial slujba de Paşte, pe o vreme ploioasă, în Piaţa Sfântul Petru, în faţa a zeci de mii de persoane.
Francisc a făcut primele comentarii publice despre acordul preliminar încheiat joi, la Lausanne, între Teheran şi marile puteri, menit să asigure că Iranul nu va construi o bombă atomică.
“Ne încredem cu speranţă în Domnul că acordul preliminar încheiat recent la Lausanne este un pas decisiv către o lume mai sigură”, a afirmat el.

“Ne rugăm pentru pace în această lume supusă traficanţilor de arme, care îşi câştigă existenţa prin (vărsarea) sângelui altor bărbaţi şi femei”, a adăugat Papa, denunţând numărul mare de arme din lume.

Suveranul Pontif s-a rugat de asemenea pentru pace în ţări afectate de conflicte violente, precum Libia, Yemen, Siria, Irak, Nigeria, Sudanul de Sud, Sudan şi Congo.

El i-a amintit pe tinerii ucişi joi la o universitate din Kenya, majoritatea vizaţi pentru că erau creştini, şi a deplâns răpirile comise de extremiştii islamişti.

După ce în Vinerea Mare Francisc a criticat comunitatea internaţională pentru tăcerea complice referitoare la uciderea unor creştini, de Paşte, el s-a rugat ca Dumnezeu să reducă “suferinţa multor fraţi persecutaţi din cauza numelui Său”.

http://www.businessmagazin.ro/actualitate/papa-francisc-a-salutat-acordul-cu-iranul-si-s-a-rugat-pentru-pace-in-timpul-slujbei-de-paste-14107583

Lasati un raspuns