Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

IZVORUL TĂMĂDUIRII – Cele șapte izvoare făcătoare de minuni din țara noastră. Unul se află la Mănăstirea Ghighiu

izvorulSute de credincioși se adună, în fiecare an, în prima vineri după Paște, la Mănăstirea Ghighiu, în apropiere de Ploiești, pentru a asista la slujba ținută de Izvorul Tămădurii și a lua din apa făcătoare de minuni care izvorăște, într-un firicel subțire, în spatele lăcașului. Este cel de-al doilea punct de interes pentru credincioșii care ajung la Ghighiu, alături de icoana Maicii Domnului “Siriaca”, despre care se spune că, de asemenea, ar face miracole.
Se spune că minunile înfăptuite aici, de icoană și apa izvorului, au fost consemnate multă vreme într-un caiet. Acesta s-a pierdut, însă, la un moment dat, și nimeni nu le mai știe numărul.
Pe lângă izvorul de la Ghighiu, în țara noastră ar mai fi încă șase astfel de ape tămăduitoare, la Mănăstirea Dervent, din judeţul Constanţa, Biserica „Buna Vestire“ din Brăila, Mănăstirea Brâncoveni din judeţul Olt, Mănăstirea Glavacioc din judeţul Argeş, Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și Mănăstirea Horăicioara, din judeţul Neamţ.

http://www.telegrama.ro/index.php?option=com_k2&view=item&id=40654:izvorul-tamduirii-cele-sapte-izvoare-facatoare-de-minuni-din-tara-noastra-unul-se-afla-la-manastirea-ghighiu&Itemid=805

Lasati un raspuns