Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Zi de sarbatoare pentru romano-catolici. Cardinalul Joao Braz Aviz, reprezentantul Papei, a mers in Moldova la enoriasi

joaoA fost zi de sarbatoare la Iasi pentru comunitatea de crestini romano-catolici. Reprezentantul Papei, seful calugarilor catolici din toata lumea, cardinalul Joao Braz Aviz a venit sa vada cum traiesc slujitorii Domnului din Moldova.
Prezenta lui are o dubla semnificatie, pentru ca anul acesta se sarbatoreste “anul calugarilor consacrati”.
Cardinalul brazilian Joao Braz Aviz a venit in Romania la invitatia Episcopului Catedralei Romano catolice, Petru Gherghel. Peste 300 de calugari si caugarite din intreaga tara au venit la Iasi sa-l intampine. Duminica dimineata au pornit intr-o procesiune prin centrul orasului pana la Catedrala.

Cardinalul a oficiat Sfanta Liturghie, in care a transmis binecuvantarea Papei.

Cornel Cadar, puratatorul de cuvant al Episcopiei Romano-Catolice Iasi: “E o zi deosebita, e anul vietii consacrate, adica anul calugasilor si cu aceasta ocazie a venit de la Vatican chiar seful care raspunde de toti calugarii din lume. Mesajul Papei este transmis prin el, in sensul ca a adus binecuvatarea Papei pe care o transmite deja la Sf. Liturghie.”

Cardinalul a plecat in Republica Molodva, la Chisinau.

http://stirileprotv.ro/stiri/social/zi-de-sarbatoare-pentru-romano-catolici-cardinalul-joao-braz-aviz-reprezentantul-papei-a-mers-in-moldova-la-enoriasi.html

Lasati un raspuns