Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Arsenie Boca şi cea mai puternică rugăciune, interzisă de comunişti. Ruga rostită de „Sfântul Ardealului” în fiecare dimineaţă şi învăţăturile ei

arsenie-bocaÎnvăţătura Părintelui Arsenie Boca rămasă în manuscris şi publicată, după căderea comunismului, în zeci de mii de exemplare se bucură de un mare interes în rândul credincioşilor.
Credincioşii vin cu miile în pelerinaj la mormântul său şi se bucură de ajutorul părintelui Arsenie Boca, cinstându-l ca sfânt şi chemându-l în rugăciune. Scrierile niciunui Părinte duhovnicesc, contemporan cu Părintele Arsenie, nu se bucură de atâta interes, ca învăţăturile  sale.

Marele duhovnic al neamului românesc, cel care a rămas în conştiinţa foarte multor creştini ca un om cu viaţă sfântă, spunea că a ne ruga înseamnă a ne înălţa spiritul şi inima către Dumnezeu pentru a-i aduce laudele noastre, a-i expune grijile noastre şi a-i implora ajutorul.

Părintele Arsenie Boca, un mare sfânt dăruit de Dumnezeu neamului românesc  în vremuri de cumpănă, în scrierile sale atrăgea atenţia spunând: “Creştinismul nu e o afacere de duminică, ci este o strădanie de toate zilele, toată viaţa, de a ajunge stilul de viaţă şi concepţiile pe care aşa ni le-a lăsat Domnul nostru Iisus Hristos.”

Printre numeroasele învăţături lăsate de Arsenie Boca se află şi o rugăciune pe care o rostea la începutul fiecărei zile pentru limpezirea sufletului. A fost publicată de câteva ori de-a lungul timpului, asftfel că acum circulă mai multe versiuni ale acestei rugăciuni.

“Rugăciunea este cheia raiului, ea deschide porţile harului divin. Rugăciunea este un gaj, o garanţie a imortalităţii, căci cel ce vorbeşte cu Dumnezeu cu toată sinceritatea, devine mai tare ca moartea, sufletul lui devine nemuritor, iar corpul lui va reînvia în mod glorios”, spunea atât de frumos părintele Arsenie Boca.

De altfel, mulţi dintre cei care ajung la mormântul său de la Mănăstirea Prislop trăiesc o emoţie puternică şi simt că părintele continuă mai departe să se roage şi că un duh de pocăinţă şi de căinţă te copleşeşte.

Mai multe: http://adevarul.ro/locale/turnu-severin/arsenie-boca-cea-mai-puternica-rugaciune-interzisa-comunisti-ruga-rostita-sfantul-ardealului-dimineata-invataturile-ei-1_553a1985cfbe376e3581f610/index.html

Lasati un raspuns