Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Adevărul despre românii/vlahi și Biserica Ortodoxă Română din Timoc cenzurat de televiziunea de stat a Serbiei, RTS

parintele_boian_aseaza_sfanta_cruce“Luni și marți 20 și 21 sau făcut înregistrările la Mălainița și la sediul protopopiatului la Negotin de către o echipă a televiziunii de stat a Serbiei”, a declarat Părintele Boian pentru corespondentul Romanian Global News din Timoc.
Reportera care a condus grupul și care a discutat cu mine mi-a spus că trebuia să discute și cu noul Episcop sârb Ilarion (fiul duhovnicesc al fostului Episcop Iustin) și că el a sunat-o, când ea era pe drum spre el și a spus că nu este bine să se facă aceste înregistrări, în primul rând că “în Timoc nu există români” și că nu este bine să se mediatizeze problema Bisericii Ortodoxe Române din Timoc pentru că nu trebuie să se știe că aceasta există aici. I s-a mai spus de către Ep. Ilarion că el va face un protest scris la redacția ei, la Belgrad, continuă declarația Părintele Boian.

În timpul înregistrărilor mi sau pus multe întrebări provocatoare la care am raspuns cu argumente și documente. Una din întrebări/constatări ale lor a fost că: “Dumneavoastră prin constatarea că români și vlahi sunt tot una, încercați să justificați prezența voastră aici”. La care eu am raspun hotărât: ” Eu sunt la casa mea, sunt născut în acest oraș și aici trăiesc. Nici nu doresc și nici nu am nevoie să justific prezența mea la casa mea. Aicea m-am născut, aici trăiesc și aici am să mă îngrop și eu, la casa mea țin de Biserica Neamului meu – Biserica Ortodoxă Română”

La sfârșit mi-au spus “Părinte cu aceste înregistrări, argumente și documente veți inchide gura tuturor care sunt împotrivă”.

La plecare mi-au spus că mă vor anunța când va fi emisiunea, cee a ce nu s-a mai întâmplat. Ieri 28 aprilie a fost dată emisiunea pe Televiziunea națională RTS. Nu au dat o singură vorbă despre Biserică. Au tăiat tot ce au mai vorbit unii din credincioși noștri despre Biserică și înregistrările cu mine nu le-au dat deloc.

Intervenția Episcopului sârb a fost băgată în seamă de către ei și s-a făcut cum a spus el.

Noi vom organiza acestor zile o ședință cu adevărații reprezentanți ai românilor/vlahilor din Timoc și vom face toți împreună un protest pe care îl vom trimite Guvernului Sârb.

Pe lângă toate aceste lucruri negative și presiuni făcute de autoritățile bisericești și civile sârbe, pe noi ne bucură faptul că noi existăm, mergem înăinte și ne dezvoltăm, iar aceste întervenții ale sârbilor dovedesc că nu mai au încotro și că vor să măi cumpere ceva timp ascunzând adevărul, timp ce se va termina în scurt timp pentru că adevărul nu se poate ascunde cum spune și Sf. Scriptura :

,,Voi sunteți lumina lumi; nu poate o cetate aflată pe vârf de munte să se ascundă”, a încheiat Părintele Boian declarația dată corespondentului Romnaian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=17365:adevrul-despre-romaniivlahi-i-biserica-ortodox-roman-din-timoc-cenzurat-de-televiziunea-de-stat-a-serbiei-rts&catid=70:reportaj&Itemid=106

Lasati un raspuns