Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Românii ortodocși din München ridică o biserică

biserica_munchenVisul românilor din München de a avea propriul locaș de cult este aproape de realizare. După ce anul trecut au intrat în posesia terenului pe care se va ridica Așezământul Bisericesc al Centrului Bisericesc Ortodox din capitala landului german Bavaria, anul acesta se dorește să fie demarate lucrările de construire, în luna septembrie.

Necesitatea ridicării acestui așezământ este cu atât mai mare cu cât numărul românilor stabiliți în Munchen este în creștere, în prezent fiind peste 25.000, informează TRINITAS TV.

Biserica va avea hramurile Înălţarea Sfintei Cruci şi Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, iar proiectul este unul ce respectă tradiția românească.

Pentru ca acest așezământ să poate fi ridicat se va face și un credit bancar. De asemenea, toți cei care doresc, atât din diaspora cât și din țară, să sprijine ridicarea unui locaș simbol pentru ortodoxia românească din această țară, pot face donații. Informații pot obține de pe site-ul http://cbrom.de .

UNIVERSITATEA DIN BUCUREŞTI, SENIORII LIGII STUDENŢILOR şi Asociaţia “21 DECEMBRIE 1989” organizează marţi, 28 aprilie 2015, ora 14.00, la Universitatea Bucureşti – Facultatea de Istorie, o masă rotundă prilejuită de împlinirea a 25 de ani de la Adunarea Naţională pentru Proclamaţia de la Timişoara, precum şi votarea acesteia de către participanţii la Fenomenul Piaţa Universităţii.

În cadrul manifestării, Asociaţia “21 Decembire 1989” va decerna medalia “Eroul revoluţiei române din Decembrie ’89” Universităţii Bucureşti şi Seniorilor Ligii Studenţilor, salutând astfel implicarea civică deosebită a profesorilor şi studenţilor Universităţii Bucureşti, atât în zilele Revoluţiei cât şi la Fenomenul Piaţa Universităţii.

Sunt invitaţi şi asteptaţi să participe la dezbatere, profesori şi studenţi ai Universităţii Bucureşti, luptători anticomunişti ’89, precum şi personalităţi ale vieţii publice româneşti,.

Universitatea Bucureşti, Rector, Prof. dr. Mircea Dumitru

Seniorii Ligii Studenţilor, Avocat Antonie Popescu

Asociaţia “21 Decembrie 1989”, Preşedinte Teodor Mărieş

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=17340:romanii-ortodoci-din-muenchen-ridic-o-biseric&catid=52:asociatii–ambasade&Itemid=73

Lasati un raspuns