Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Destin: 4 explicatii pentru care totul se intampla dintr-un motiv. Iata de ce viata nu e intamplatoare!

destinMintea umana poate face fata aproape oricarui lucru, mai putin haosului. Nimeni nu poate trai o viata complet haotica. Chiar si camera unui adolescent, oricat de dezordonata ar fi ea, are o anumita ordine. Au fost luate niste decizii si totul este asa cum s-a dorit. Mai exact, alegerea a fost aceea de a avea o camera mai putin ordonata.
Nimic nu este intamplator. Indiferent despre ce situatie este vorba, trebuie sa intelegi ca a fost facuta o alegere. Este adevarat, in viata au loc si evenimente neasteptate, nimic nu poate fi programat sau planificat pana in cel mai mic detaliu. Plecand de la coliziunile intre atomi si ajungand la legea lui Darwin, nu putem spune concret ce a fost intamplator si ce a fost “setat” atunci cand vorbim de evolutie.

Auzim adesea ca “totul se intampla cu un scop”, ca nimic nu este intamplator si ca viata in sine face in asa fel incat fiecare sa ajunga la destinatie.

Iata cateva explicatii pentru care totul se intampla dintr-un motiv:

1. Ideea in sine de a pleca de la ceva intamplator este gresita. Marele filosof Spinoza spunea: “Nimic nu este intamplator in natura. Un lucru nu poate fi intamplator decat in momentul in care nu avem acces la informatii.”

2. Adesea, perceptia noastra este total gresita. Avem tendinta sa credem ca ceva este intamplator din simplul motiv ca nu stim cu ce ne confruntam. Privim evenimentele imprevizibile ca pe ceva rau, pentru ca nu avem acces la toate informatiile si pentru ca nu le putem anticipa. Totusi, daca incercam sa privim per ansamblu, putem descoperi ca totul are sens.

3. Nu exista reguli stricte cauza-efect. De exemplu, stii ca in momentul in care lovesti o minge aceasta va ajunge intr-un alt punct. In schimb, in momentul in care lovesti o persoana te poti astepta la orice reactie. Nimic nu poate fi controlat atunci cand vine vorba de oameni, astfel putem spune ca nu exista reguli stricte cauza-efect.

4. Modul in care iti povestesti viata denota ce fel de persoana esti. Orice om are o poveste. De fapt, tu esti povestea in sine. Este vorba despre haos si ordine in acelasi timp, despre ganduri libere sau exercitarea controlului. Totul poate fi diferit sau la fel, dar nimic nu este intamplator, nici macar povestea ta…

http://www.ele.ro/relatii/horoscop-cuplu/destin-4-explicatii-pentru-care-totul-se-intampla-dintr-un-motiv-iata-de-ce-viata-nu-e-intamplatoare-47873

Lasati un raspuns