Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

ZIUA care ar putea aduce DISPARIŢIA omenirii de pe Pământ. Un asteroid va lovi Terra, pe 25 septembrie

asteroidUn asteroid cu diametrul de peste 3 kilometri se îndreaptă cu viteză spre Pământ, iar zona impactului este America de Nord. Astronomii au calculat că asta se va întâmpla 15-28 septembrie 2015. Știrea a apărut pe mai multe site-uri de specialitate. Potrivit efemeride.ro, astrofizicienii de la NASA studiază de mai mult timp traiectoria acestuia, care nu ar fi presupus un impact cu Pământul. Doar că asteroidul și-a schimbat brusc direcția. Traiectoria ar fi fost deviată, din greșeală, de sonda Philae.

Având dimensiuni uriașe, impactul este devastator pentru zona de impact, iar specialiștii americani susțin că nu dețin tehnologia prin care un obiect  de asemenea dimensiuni poate fi distrus.

Potrivit simulărilor realizate de specialiști, un asteroid cu un diametru de 5 kilometri ar putea distruge o țară ca Olanda. Deosebit de periculos este, însă, norul de praf care se formează ca urmare a impactului și care afectează clima.

În 13 mai 2014, ministrul de externe francez, Laurent Fabius, spunea într-o conferință că ne rămân 500 de zile, pentru a evita un haos climatic, mai scrie sursa citată. El făcea referire la avertismentele pe care NASA le dăduse cu privire la un iminent pericol al unui astfel de impact.

http://www.telegrama.ro/index.php?option=com_k2&view=item&id=40897:ziua-care-ar-putea-aduce-disparitia-omenirii-de-pe-pamant-un-asteroid-va-lovi-terra%2C-pe-25-septembrie

Lasati un raspuns