Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cum a ajuns Yoda într-un manuscris din secolul 14 al Bisericii

yodaprimaryUn desen care pare să ilustreze faimosul personaj Yoda al seriei Star Wars apare într-un manuscris din secolul al 14-lea.
Istoricii Damien Kempf şi Maria L. Gilbert explică faptul că asemănarea izbitoare dintre personajului SF şi imaginea din manuscris a fost scoasă la iveală de reprezentanţii Bibliotecii Britanice pe blogul Manuscriselor Medievale.
Curatorul Julian Harrison spune că imaginea apare într-o scriere cunoscută drept Decretele Smithfield.
“Mi-ar plăcea să spun că este cu adevărat Yoda sau că a fost desenat de un călător prin timp care a ajuns în epoca medievală”, a declarat Harrison. “Este, de fapt, o ilustraţie a poveştii biblice a lui Samson. Artistul a avut clar o imaginaţie foarte bogată”, a mai adăugat el.

Decretele Smithfield (Decretele lui Grigore al IX-lea) sunt cuprinse într-un document care datează din anii 1300-1340. Manuscrisul, originar din sudul Franţei, conţine idei papale asupra doctrinei Bisericii. Grigore al IX-lea a fost Papă în perioada 1227-1241.

http://www.descopera.ro/dnews/14198332-cum-a-ajuns-yoda-intr-un-manuscris-din-secolul-14-al-bisericii-explicatia-specialistilor-video

Lasati un raspuns