Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Românul care și-a scris singur DATA MORȚII pe piatra funerară

piatra Viorel Soroceanu este cunoscut în lumea sportivă din Iași drept unul dintre cei mai trăsniți antrenori de box.
În august 2001, el a fost foarte mediatizat după ce și-a construit un monument funerar în formă de ring de box, potrivit Ziarul de Iași. Pe piatra funerară, antrenorul a trecut numele său, data nașterii, dar și data morții. Soroceanu estima atunci că va trăi 80 de ani, la fel ca mentorul său, maestrul emerit Iosif Matthias, cel care l-a descoperit pe tânărul Viorel Soroceanu. “Maestrul meu a plecat în lumea celor drepți pe 6 noiembrie 2000, iar eu vreau să trăiesc până pe 6 noiembrie 2034. Așa îmi doresc, să ajung la 80 de ani, dar cine știe, pot muri și mâine sau poimâine. Vorba aceea, când s-a terminat ața de pe mosor nu mai ai ce sa faci”, spunea atunci profetic antrenorul ieșean.

El nu a ținut apoi cont de data inscripționată pe piatra funerară. În 2015, după aproape 4 ani de a inscripționarea pietrei, în loc să aștepte până la cei 80 de ani, Viorel Soroceanu ar fi încercat să se sinucidă, tăindu-și venele, după ce a aflat că suferă de o boală a ficatului. Medicii au reușit să îl salveze.

În 2007, el a amenințat că se aruncă de pe acoperișul Clubului Voința și că își dă și foc, în semn de protest. Acesta era nemulțumit de faptul că nu mai are unde să-și desfășoare ședintele de antrenament cu elevii sai, majoritatea copii cu vârste de până la 12 ani.

Soroceanu are în spate o activitate sportivă foarte bogată: în 20 de ani de antrenorat, a scos 15 campioni naționali și 30 de medaliați la campionatele mondiale și naționale, atât la juniori, cât și la seniori. El însuși a fost campion national de două ori în anii ’70 și a boxat cu campionul mondial din 1973, Howard Davis Jr.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/soroceanu-si-a-scris-data-mortii-pe-piatra-funerara-535189.html

Lasati un raspuns