Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Sfârşitul lumii sau căderea Bisericii? Ce spune profeţia secretă de la Fatima?

fatimaApariţia Fecioarei Maria la Fatima, în mai 1917, reprezintă o minune pentru credincioşi şi un mister neelucidat pentru cei mai puţin înclinaţi către biserică. Se spune că “Doamna frumoasă din cer”, cum a fost descrisă, a făcut atunci trei profeţii. Pe una dintre ele, Vaticanul refuză şi azi, după aproape 100 de ani, să o facă publică.
In 1917, pe 13 mai, trei copii îşi păşteau turmele de oi pe câmpul Cova da Iria, lângă satul Fatima, din Portugalia. Lucia Dos Santos avea 10 ani, iar verii ei, Francisco şi Jacinta Marti, aveau 9, respectiv 7 ani. Toţi trei proveneau dintr-o familie săracă. Era duminică, în preajma Înălţării Domnului, iar micuţii au văzut o lumină intensă care cobora din cer.

Ei aveau să povestească după aceea că s-a ivit, în faţa unui arbore, o frumoasă doamnă înveşmântată într-o mantie de un alb strălucitor, care ţinea în mână mătăniile pentru rugăciune şi care le-a spus copiilor să vină în fiecare lună acolo pe data de 13. Vestea întâmplării s-a răspândit repede în zonă, iar după o lună, micuţii au revenit pe câmpul de lângă Fatima cu încă 100 de curioşi. Minunea s-a repetat, femeia a apărut, dar numai cei trei copii au văzut-o.

Aceasta i-a spus Luciei că în curând îi va lua la cer pe Jacinta şi pe Francisco. Prorocirea s-a adeverit în 1919, când cei doi au fost răpuşi de gripă. Apariţiile s-au repetat până în luna octombrie, când, pe câmpiile de lângă Fatima s-au adunat aproximativ 70.000 de oameni. Toţi voiau să vadă ce minune va înfăptui Fecioara. Credincioşi, preoţi, jurnalişti, atei sau simpli curioşi, cu toţii aşteptau să vadă făptura celestă.

Fecioara a făcut miracole în timpul apariţiilor

Există relatări de-spre vindecări miraculoase care s-au produs pe loc în cursul apariţiei Fecioarei, ori de câte ori copiii o rugau. Publicaţiile vremii consemnează că într-o zi ploioasă şi mohorâtă a apărut brusc soarele, având un aspect ciudat, ca un disc mare de sidef. Acesta şi-a schimbat culoarea în roşu, apoi părea că o să cadă peste pământ.

Lumea s-a îngrozit, dar apoi toţi au observat că hainele lor ude de ploaie se uscaseră brusc. În primele două profeţii, aşa cum au fost ele interpretate de biserică, era vorba despre deschiderea iadului şi despre cel de-al Doilea Război Mondial. În legătură cu cea de-a treia, ultima, biserica nu s-a exprimat însă clar. Înscrisul ferecat la Vatican pare a prevesti nici mai mult nici mai puţin decât… sfârşitul lumii.

Această ultimă profeţie e cunoscută ca Secretul Fecioarei Rozariului şi a fost făcută la data ultimei apariţii de la Fatima, pe 13 octombrie 1917. Lucia, care şi-a dedicat viaţa credinţei, a transmis mesajul episcopului din Leiria, cu instrucţiunile de a nu fi citit până în anul 1960, aşa cum îi ceruse Fecioara. Scrisoarea a ajuns la Vatican, unde Papa Ioan al XXIII-lea a refuzat să-o facă publică în 1960, spunând că profeţia nu se referă la timpul său.

Mesajul ţinut secret ar anunţa Apocalipsa

Papa Ioan Paul al II-lea, care a manifestat un mare devotament faţă de Fecioara de la Fatima, a refuzat, la rândul său, să dezvăluie ce scrie în mesajul secret, pe motiv că ar fi apocaliptic, un text plin de violenţă, care nu ar fi înţeles cum trebuie şi ar arunca lumea în panică. După 1960, au apărut însă două variante, ambele considerate a fi corecte, ale mesajului Fecioarei.

Într-unul, e prezisă persecutarea Papei şi distrugerea Bisericii Catolice: “Pentru Biserică va veni vremea celei mai mari încercări. Cardinalii nu se vor mai înţelege cu cardinalii, iar episcopii nu se vor mai înţelege cu episcopii. Satan se va plimba printre ei şi schimbări importante se vor produce. Ceea ce este putred va cădea şi va dispărea pe veci. Biserica se va întuneca, iar lumea va tremura de spaimă”.

O altă variantă a mesajului e însă absolut terifiantă: un cutremur mare, care va zgudui Pământul vreme de 8 ore – primul semn al Apocalipsei. Ar urma asasinarea unui bărbat de rang înalt, apoi, declanşarea unui război nuclear, care ar duce la moartea a două treimi din populaţia Terrei. La terminarea acestui război, ar rămâne puţini oameni, “cei aleşi”, care, întorşi către credinţă, ar reconstrui lumea.

A doua apariţie: 13 iunie 1917

Lucia: Aş vrea să vă rog să ne luaţi în Cer. Fecioara Maria: Da, pe Iacinta şi Francisc îi voi duce acolo curând. Dar tu vei mai rămâne aici un timp. Iisus vrea să se servească de tine pentru a mă face cunoscută şi iubită (…).

A cincea apariţie: 13 septembrie 1917

Fecioara Maria: Continuaţi să spuneţi Rozariul pentru a obţine sfârşitul războiului (…). Lucia: Mi s-a spus să vă cer mai multe lucruri: vindecarea unor bolnavi, a unui surdomut. Fecioara Maria: Pe unii îi voi vindeca, pe alţii, nu. În octombrie, voi face o minune, pentru ca toţi să creadă.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/sfarsitul-lumii-sau-caderea-bisericii-spune-profetia-secreta-fatima-535422.html

Lasati un raspuns