Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Avortul face parte dintre păcatele iertate cu ocazia Anului Milostivirii

capitolFemeile care au avortat și persoanele care le-au ajutat vor putea fi iertate cu ocazia apropiatului An al Milostivirii, potrivit unei inițiative a Papei Francisc ce nu influențează cu nimic condamnarea acestui act de către biserică, transmite luni AFP, citată de Agerpres. Conform dreptului canonic al Bisericii catolice, avortul este un păcat extrem de grav, sancționat cu excomunicarea automată, în afara cazului în care a fost săvârșit sub constrângere. Însă papa, care consideră avortul o „oroare”, a arătat de câteva ori că este sensibil la soarta individuală a milioane de femei, printre care multe catolice, care fac anual întreruperi de sarcină.

În contextul în care Jubileul extraordinar, care se va desfășura din decembrie 2015 până în noiembrie 2016, este o ocazie pentru credincioșii catolici să ceară iertare pentru păcatele lor, arhiepiscopul italian Rino Fisichella, coordonator al Jubileului, a anunțat că avortul face parte dintre păcatele ce vor putea fi iertate în Anul Milostivirii.

În cadrul Anului Sfânt, mii de preoți vor fi trimiși ca „misionari”, să aducă iertarea oamenilor din cele mai îndepărtate colțuri ale planetei și să le ofere „împăcarea”, penitență prezentă în confesiune. „Printre posibilitățile de iertare acordate misionarilor milostivirii va fi și avortul”, a spus monseniorul Fisichella.

Iertarea va putea fi acordată femeilor care au avortat, precum și medicilor și oricărei alte persoane care le-a ajutat, cu condiția să „se căiască”. „Avortul rămâne un păcat, iar papa nu a decis să îl abroge”, a spus monseniorul Valasio De Paolis, cardinal conservator, temându-se de neînțelegeri în presă. „Este normal ca la un Jubileu, cu atât mai mult cu cât este al milostivirii, Biserica…să înlăture toate obstacolele pentru a permite iertarea unui păcat atât de grav ca avortul”, a declarat el în cotidianul La Nazione.

În cadrul Jubileului, papa Francisc intenționează să pună în practică mai multe inițiative care să asigure accesul unui număr cât mai mare de oameni la iertarea păcatelor. Astfel, în loc să fie obligați să vină la Roma, să treacă prin „ușile sfinte” a patru mari bazilici pentru a obține iertarea păcatelor, credincioșii vor putea trece pur și simplu printr-o „ușă sfântă” din catedrala lor.

http://www.telegrama.ro/index.php?option=com_k2&view=item&id=41099:avortul-face-parte-dintre-pacatele-iertate-cu-ocazia-anului-milostivirii&Itemid=109

Lasati un raspuns