Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Înscrierea elevilor la orele de religie se face pe bază de cerere

religieSenatorii au aprobat luni o propunere legislativă pentru modificarea alin. (2) al art. 18 din Legea educaţiei naţionale care pune în acord prevederile acestuia cu o decizie a CCR din noiembrie 2014.
Conform acestei decizii, este neconstituţional articolul din actul normativ care spune că „La solicitarea scrisă a elevului major, respectiv a părinţilor sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor, elevul poate să nu frecventeze orele de religie”, judecătorii Curţii apreciind că cei care trebuie să facă o solicitare sunt părinţii care doresc ca aceste cursuri de Religie în şcoală să fie urmate de copiii lor.
Actului normativ, aprobat de senatori cu 119 de voturi pentru şi două împotrivă, a fost adoptat de Camera Deputaţilor.
Conform proiectului de lege, înscrierea elevului pentru a frecventa orele de religie se face prin cerere scrisă a elevului major, respectiv a părintelui sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor.
Schimbarea opţiunii se face tot prin cerere scrisă a elevului major, respectiv a părintelui sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor.
În cazul în care elevul nu frecventează orele de religie, situaţia şcolară se încheie fără disciplina Religie. În mod similar se procedează şi pentru elevul căruia, din motive obiective, nu i s-au asigurat condiţiile pentru frecventarea orelor la această disciplină.

http://woop24-7.ro/inscrierea-elevilor-la-orele-de-religie-se-face-pe-baza-de-cerere/

Lasati un raspuns