Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Inaltarea Domnului: Traditii si obiceiuri. Ce nu este bine sa faci!

inaltareaLa 40 de zile dupa Invierea Domnului Iisus Hristos, crestinii ortodocsi sarbatoresca Inaltarea Domnului.
Anul acesta, Inaltarea este joi, 21 mai, in aceeasi zi cu Sfintii Imparati Constantin si Elena.
Se spune ca dupa Inviere, Iisus s-a mai aratat o data ucenicilor sai, pe Muntele Maslinilor, incredintandu-i de puterea sa si dandu-le ultimele invataturi. El a mancat alaturi de ucenici, asa cum facuse odinioara. Dupa 10 zile, de Rusalii, Duhul Sfant avea sa se pogoare peste ei, daruindu-le putere si intelepciune divina pentru a merge in lume si pentru a transmite Cuvantul lui Dumnezeu. In Biblie, acesta este momentul in care se anunta a doua venire a lui Iisus, intocmai ca si Inaltarea, avand la dreapta si la stanga doi ingeri mari si luminosi.

In aceasta zi este bine sa avem grija la unele traditii daca vrem sa ne ferim de pericole. In unele regiuni ale tarii, se leaga frunze de nuc peste brau, pentru ca Mantuitorul le-ar fi purtat in momentul Inaltarii si ar avea puteri tamaduitoare.

In alte zone, fetele si tinerii culeg frunze de alun, pentru a face vraji in dragoste.

De asemenea, potrivit traditiei, se spune ca se deschid cerurile de la Pasti pana la Inaltare, iar cei care mor in aceasta perioada nu mai trec prin Judecata de Apoi si ajung direct in Rai.

Femeile nu imprumuta sare si nu dau foc din casa, pentru ca altfel toata casa va vui, iar vacile nu vor mai da lapte pentru smantana. De Inaltare, femeile merg la biserica cu coliva, oua rosii si vin.

http://www.ele.ro/social/stiri-social/inaltarea-domnului-traditii-si-obiceiuri-ce-nu-este-bine-sa-faci-48381

Lasati un raspuns