Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Sfințirea pietrei de temelie pentru prima biserica românească din Homoli, Timoc

sfintirea_pietrei_de_temelie_homiliPe data de 22 mai, când Sfânta noastră Biserica Ortodoxă Română din Timoc sârbătoreşte “Aducerea Moaştelor Sfântului Ierarh Nicolae”, cunoscută în zonă sub denumirea “Snicola devară”, a fost sfințită piatra de temelie pentru prima biserică românească din zona Homoli, care va purta hramul acestei sărbători, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.
Slujba puneri pietrei de temelie a fost oficiată de către Preacucernicul Părinte Boian Aleksandrovici, protopop al Daciei Ripensis şi Vicar al Timocului, impreună cu Pr. Petru Hogea, consilier administrativ al protopopiatului şi Pr. Iel Buobu Lui, paroh de Horreum Margi şi Isacova.
Credincioşilor acestei zone, care de mult timp doresc o biserică în care să se slujească în limba lor maternă şi care să țină de Biserica Neamului, Patriarhia Română, a fost împlinite rugăciuni înălțate către Dumnezeu de multe zeci de ani în urmă.
La finalul slujbei Pr. Boian a ținut un cuvânt de învățătură după care a mulțumit Domnului Tomislav care a donat terenul pentru ridicarea bisericii şi Domnului Dragan Demici care a organizat lucrările împreună cu enoriaşii din zonă.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=17688:sfinirea-pietrei-de-temelie-pentru-prima-biserica-romaneasc-din-homoli-timoc&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns