Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Creștinii încep ofensiva împotriva Statului Islamic: Au decapitat un luptător

jihadistiUn luptător creştin din Siria a decapitat un militant din cadrul grupării Statul Islamic (SI) pentru a răzbuna asasinate comise de către jihadişti în nord-estul ţării, a anunţat vineri Observatorul Sirian al Drepturilor Omului, citat de AFP, relatează The Guardian în pagina electronică.
Decapitarea a avut loc joi în provincia Hasakeh, controlată în mare parte de către reţeaua teroristă, potrivit organizaţiei nonguvernamentale.
Luptătorul creştin, care face parte din minoritatea asiriană, l-a găsit pe jihadist în satul Tal Shamiram, potrivit aceleiaşi surse. „L-a luat prizonier, iar când a aflat că este membru SI, luptătorul asirian l-a decapitat pentru a răzbuna abuzurile comise de către grupare în regiune”, a declarat Rami Abdel Rahman, directorul ONG-ului.
Observatorul, cu sediul în Marea Britanie, acoperă conflictul sirian de când a izbucnit, în urmă cu patru ani, cu ajutorul unei vaste reţele de surse pe întregul teritoriu sirian.

Creştinul luptă în cadrul forţelor kurde, care au respins Statul Islamic, la începutul acestei luni, dintr-o serie de sate asiriene din provincia Hasakeh pe care jihadiştii le cuceriseră.

Statul Islamic a comis un val de abuzuri în zonele pe care le-a cucerit şi le controlează atât în Siria, cât şi în Irak, inclusiv decapitări în public, execuţii în masă, violuri şi luarea unor scalvi.

http://woop24-7.ro/crestinii-incep-ofensiva-impotriva-statului-islamic-au-decapitat-un-luptator/

Lasati un raspuns