Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Sanctuarul Sfintei Fecioare Maria de pe Muntele Carmel – Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți (Ciofliceni – Snagov)

biserica-ciofliceni_1bSâmbătă, 30 mai 2015, la ora 11.00, a avut loc Sfânta Liturghie solemnă de sfinţire a bisericii Regina Carmelului a mănăstirii Părinţilor Carmelitani Desculţi, de la Ciofliceni (Snagov). Ceremonia de sfinţire a bisericii şi de consacrare a altarului a fost prezidată de IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti.
La eveniment au fost invitați toți episcopii catolici din România și se așteaptă participarea numeroasă a credincioșilor catolici din București și împrejurimi.Complexul monahal îmbină într-un mod unic și armonios elemente arhitecturale occidentale cu cele specific românești, fiind opera comună a unui arhitect ortodox român, Tudor Rădulescu, și a unui arhitect catolic sloven, Andrej Stepancic.

Maestrul Marko Ivan Rupnik, preot iezuit, conducătorul şcolii internaţionale de artă Centrul Aletti din Roma, considerat cel mai mare creator de mozaicuri sacre de talie internațională, este cel care a realizat mozaicurile și vitraliile care înscriu biserica mănăstirii de la Snagov pe harta marilor opere de artă religioasă contemporană la nivel mondial.

Referindu-se la întregul ansamblu, Marko Rupnik a spus: „Este cea mai reușită din punct de vedere arhitectural și teologic dintre construcțiile religioase moderne din Europa”. Este al doilea edificiu sacru din România cu mozaicuri realizate de maestrul Rupnik, după biserica ortodoxă Schimbarea la față din Cluj-Napoca.

La eveniment au fost invitați toți episcopii catolici din România și se așteaptă participarea numeroasă a credincioșilor catolici din București și împrejurimi.

http://angelus.com.ro/2015/05/28/regina-carmelului-sfintirea-bisericii-sanctuarului-carmelitan-de-la-ciofliceni/

Lasati un raspuns